ΒΕΛΓΙΟ

Βέλγιο: Έρχονται αγωγές από τις εταιρίες που έχουν τα τηλεοπτικά

Club Brugge's Jelle Vossen, left, celebrates after scoring a goal during the Group D Europa League soccer match against FC Midtjylland at Arena Herning, Denmark, Thursday Dec. 10, 2015.  (Jens Dresling/POLFOTO via AP) DENMARK OUT
Club Brugge's Jelle Vossen, left, celebrates after scoring a goal during the Group D Europa League soccer match against FC Midtjylland at Arena Herning, Denmark, Thursday Dec. 10, 2015. (Jens Dresling/POLFOTO via AP) DENMARK OUT JENS DRESLING/POLFOTO VIA AP

Οι τρεις εταιρίες που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο Βέλγιο είναι έτοιμες να φτάσουν ακόμα και στα δικαστήρια θέλοντας να δώσουν λιγότερα χρήματα στις ομάδες.

Την Παρασκευή (15/5) πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Pro League στο Βέλγιο και ο τίτλος για τη σεζόν 2019-2020 δόθηκε στη Μπριζ, η οποία μετά την 29η αγωνιστική, οπότε και λόγω κορονοϊού διεκόπη το πρωτάθλημα, ήταν 15 βαθμούς μπροστά από τη Γάνδη.

Ωστόσο, η Λίγκα και οι ομάδες έχουν μπροστά τους μία δύσκολη υπόθεση.

Οι τρεις εταιρίες που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο Βέλγιο είναι έτοιμες να φτάσουν ακόμα και στα δικαστήρια θέλοντας να πάρουν πίσω χρήματα από τις ομάδες. Ουσιαστικά αξιώνουν επιστροφή ενός μεγάλου μέρος των χρημάτων που έχουν ήδη δώσει ως προκαταβολές για τα τηλεοπτικά ολόκληρης της αγωνιστικής σεζόν 2019/20.

Ο λόγος που το κάνουν αυτό; Φυσικά, ότι έδειξαν λιγότερα παιχνίδια και κυρίως δεν έγιναν τα play offs τα οποία έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και φυσικά τη μεγαλύτερη τηλεθέαση.

Η ανακοίνωση της "Telenet" (μιας εκ των τριών εταιριών) είναι χαρακτηριστική για την επόμενη ημέρα. Σε αυτή τονίζει μεταξύ άλλων: "Εάν η Pro League δεν ανταποκριθεί στις προτάσεις μας για αναλογικές πληρωμές, τότε θα ακολουθήσουν αγωγές".

TAGS ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ