ΒΕΛΓΙΟ

Τρίτη σερί γκέλα για Άντερλεχτ, ισόπαλη η Σταντάρ

Τρίτη σερί γκέλα για Άντερλεχτ, ισόπαλη η Σταντάρ
AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Η Γκενκ νίκησε την Άντερλεχτ και την άφησε αρκετά πίσω στη βαθμολογία της Pro League. Ισόπαλο δίχως σκορ το ντέρμπι μεταξύ Στανττάρ και Σαρλερουά.

Η Γκενκ επικράτησε με 1-0 της Άντερλεχτ στην 7η αγωνιστική της Pro League και εξελίσσεται στη μοναδική αξιόπιστη διώκτρια της Μπριζ, την ώρα που η ομάδα του Χάιν Βανχάζεμπρουκ έμεινε πίσω στον βαθμολογικό πίνακα, μετά από τρία διαδοχικά παιχνίδια δίχως νίκη.

Παρότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν δίχως το αστέρι τους, Ρουσλάν Μαλινόβσκι, ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δημιούργησαν ευκαιρίες, κυρίως με τον Μπριάν Ενέν. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημειώθηκε στο 49ο λεπτό από τον Σεμπαστιάν Ντέβαστ, σε μία φάση που έγινε αισθητή η απουσία του τιμωρημένου Όγκνιεν Βράνιες από την άμυνα των φιλοξενουμένων.

Η Άντερλεχτ είχε ορισμένες καλές στιγμές, κυρίως με τον Νανί Ντιματά στο 2ο ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει το τέρμα της ισοφάρισης.

Η σύνθεση της Άντερλεχτ (3-4-3): Ντιντιγιόν, Απιά (64' Σαϊέφ), Σανέχ, Μίλιτς, Σάλεμακερς, Τρεμπέλ, Μακαρένκο, Ναχάρ, Σάντινι, Ντιματά (76' Μπακαλί), Χέρκενς (64' Μουσόνα)

Το ντέρμπι της Βαλονίας μεταξύ Σταντάρ και Σαρλερουά στη Λιέγη δεν βρήκε νικητή, αφού το 0-0 επιστέγασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στο "Μορίς Ντιφρέσν". Αν το γκολ του Ρενό Εμόν δεν ακυρωνόταν με VAR ως οφσάιντ στο 10ο λεπτό, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν κυλήσει διαφορετικά, ωστόσο ο υποτονικός ρυθμός συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο του ημιχρόνου. Μάλιστα, ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων, Νικολά Πενετό, έμεινε στο έδαφος για περίπου πέντε λεπτά λόγω τραυματισμού στο κεφάλι, διακόπτοντας την όποια ροή υπήρχε στον αγώνα.

Ο Εμόν ήταν αρκετά δραστήριος και είχε αρκετές τελικές, ωστόσο ο Πενετό δεν ηττήθηκε ξανά από τον Βέλγο επιθετικό. Στον αντίποδα, ο Ζερεμί Περμπέ είχε μία καλή στιγμή στο 1ο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα, από μία σέντρα του Στέργου Μαρίνου (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι), ο Ανταμά Νιαν έχασε την καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενουμένων.

Η σύνθεση της Σταντάρ Λιέγης (4-3-3): Οτσόα, Καβαντά, Λουγινταμά, Λαΐφης, Φε, Μαρίν, Τσίμιροτ, Μπαστιέν (73' Λεστιέν), Εμποκού (63' Τζενεπό), Εμόν (83' Σα), Καρσελά

*Φε 90+4' δεύτερη κίτρινη

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Μπριζ - Λόκερεν 2-1 (61' Πουλέν, 90+8' πέν. Βόσεν / 8' Γιοβάνοβιτς)

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Σταντάρ Λιέγης - Σαρλερουά 0-0

Οστάνδη - Σερκλ Μπριζ 1-1 (88' Βαντεντρίς / 67' Λαμπό)

Βάασλαντ Μπέβερεν - Όιπεν 0-0

Γκενκ - Άντερλεχτ 1-0 (49' Ντέβαστ)

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Μουσκρόν - Κόρτραϊκ 1-0 (42' πέν. Μοαμέντ)

Άντβερπ - Ζούλτε Βάρεχεμ 5-1 (7' Ρεφαέλοβ, 10' Αρσλανάγκιτς, 27' πέν., 62' Οβούσου, 90+1' Χαρούν / 53' Ντε Φάου)

Γάνδη - Σιντ Τρούιντεν 1-2 (51' Μπρον / 21' Ντε Σαρτ, 80' Καμαντά)

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της Pro League

Τα videos των υπολοίπων αγώνων

Οστάνδη - Σερκλ Μπριζ 1-1

Βάασλαντ Μπέβερεν - Όιπεν 0-0

Γάνδη - Σιντ Τρούιντεν 1-2

Άντβερπ - Ζούλτε Βάρεχεμ 5-1

Photo credits: AP Photo/Christophe Ena

TAGS ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ