Πρόστιμο στον αρχηγό της Γκενκ για ομοφοβικά συνθήματα

Η βελγική ομοσπονδία τιμώρησε με πρόστιμο τον αρχηγό της Γκενκ, Λεαντρό Τροσάρ, για τα ομοφοβικά σχόλια με αποδέκτες τους οπαδούς της Μπριζ κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Βελγίου πανηγυρίστηκε έντονα από παίκτες και οπαδούς της Γκενκ, ωστόσο ο αρχηγός της ομάδας ξέφυγε τραγουδώντας σύνθημα.

"Όλοι οι αγρότες (αναφερόμενος στους οπαδούς της Μπριζ) είναι ομοφυλόφιλοι", ήταν το περιεχόμενο του συνθήματος που τραγουδούσε ο Λεαντρό Τροσάρ. Η παρέμβαση της βελγικής ομοσπονδίας ήταν άμεση μετά από το σάλο που προκλήθηκε.

Επέβαλε πρόστιμο στον 24χρονο Βέλγο αριστερό εξτρέμ και τον προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που προκαλέσει ξανά, δεν θα περιοριστεί μόνο σε οικονομικές κυρώσεις.

"Η ομοσπονδία καταδικάζει κάθε τύπο ομοφοβικής συμπεριφοράς. Το σύνθημα του Τροσάρ αντιτίθεται στις αξίες μας, παραβιάζει τον κώδικα ηθικής μας", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Photo credits: AP Photo/Petr David Josek, file

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

9+1 βιβλία για την Ημέρα του Πατέρα

Η σχέση πατέρα-παιδιών και οι μπαμπάδες ως κινητήρια δύναμη σε μια εορταστική αναγνωστική λίστα.

Η ιστορία του νεότερου Αμερικανού που καταδικάστηκε σε θάνατο

Ο George Stinney ήταν μόλις 14 όταν εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα. 70 χρόνια μετά, αθωώθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΒΑ ΣΕ 24 ΛΕΠΤΑ

Στη σκιά του Ντουράντ και του Ντέιβις

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ντουράντ, η επερχόμενη ανταλλαγή του Ντέιβις, η σύνταξη του Πάρκερ κι ο Μεσίνα που γύρισε στην Ευρώπη. Χάρης Σταύρου και Δημήτρης Σκούρτας συζητούν τις εξελίξεις στο I Pod This Game.