ΒΕΛΓΙΟ

Παίκτης-προπονητής στην Άντερλεχτ ο Κομπανί

Παίκτης-προπονητής στην Άντερλεχτ ο Κομπανί

Ο Βινσέντ Κομπανί ανακοίνωσε ότι θα είναι παίκτης-προπονητής της ομάδας από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, Άντερλεχτ, για τις τρεις επόμενες σεζόν.

Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι, Βινσέντ Κομπανί, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ανακοίνωσε το τέλος της 11ετούς θητείας του στους πολίτες.

Ο 33χρονος Βέλγος διεθνής κεντρικός αμυντικός επιστρέφει στην πατρίδα του κι αναλαμβάνει διπλό ρόλο στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκε. Ο Κομπανί θα είναι παίκτης και προπονητής στην Άντερλεχτ, από τα τμήματα υποδομής της οποίας αναδείχθηκε και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2003.

"Παραμένω ευγνώμων στο παρελθόν, αλλά φιλόδοξος σε ό,τι οδηγεί το μέλλον. Για τα τρία επόμενα χρόνια θα είμαι παίκτης-προπονητής της Άντερλεχτ. Αυτό μπορεί να σας προκαλεί έκπληξη. Είναι πιο συναρπαστική απόφαση που έλαβα.

Ως ποδοσφαιριστής γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άντερλεχτ. Από την ηλικία των έξι ετών ήμουν ένα με την ομάδα. Ο Μαρκ Κουρκ απέκτησε την ομάδα από την οικογένεια Βάντεν Στοκ το Δεκέμβριο του 2017.

Ό,τι ακολούθησε τη μεταβίβαση έμοιαζε ισχυρό, ήταν όμως εύθραυστο. Παρά το γεγονός ότι προκάλεσε θετικό αντίκτυπο, δεν συνοδεύτηκε από ανάλογα αποτελέσματα

Πήγα στο προπονητικό κέντρο κατά τη διάρκεια της επιστροφής μου στο Βέλγιο για την εθνική ομάδα για να χαιρετήσω. Ο Κουρκε και ο Βερσκιούρεν (αθλητικός διευθυντής) ζήτησαν την άποψή μου για τη δύσκολη κατάσταση.

Τους είπε τι σκεφτόμουν, τους άκουσα και είδε τι σκέφτονται για το μέλλον: Φιλοδοξία, δύναμη κι αποφασιστικότητα να επιστρέψουν στην κορυφή. Όταν έφθασε ο νέος τεχνικός διευθυντής, Φρανκ Άρνεσεν οργανώσαμε κάποιες συνεδρίες, ως προς το πώς να χτίσουμε μια ομάδα που θα βασίζεται στο ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Πριν από λίγο καιρό έλαβα κλήση από την Άντερλεχτ. Απροσδόκητα που προσέφερε το ρόλο του παίκτη - προπονητή, ο Μίκαελ κι ο Φρανκ μου εξήγησαν λεπτομερώς πως θα δουλέψει στην πράξη", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του Κομπανί, o oποίος μετά την Άντερλεχτ μετακινήθηκε στο Αμβούργο και ύστερα στη Μάντσεστερ Σίτι.

TAGS ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ