ΒΕΛΓΙΟ

Με Μαρτίνεθ το Βέλγιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Belgium's coach Roberto Martinez applauds from the sidelines during a Euro 2020 group I qualifying soccer match between Belgium and Scotland at the King Baudouin Stadium in Brussels, Tuesday, June 11, 2019. (AP Photo/Olivier Matthys)
Belgium's coach Roberto Martinez applauds from the sidelines during a Euro 2020 group I qualifying soccer match between Belgium and Scotland at the King Baudouin Stadium in Brussels, Tuesday, June 11, 2019. (AP Photo/Olivier Matthys) AP

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ που σε 1368 μέρες παραμονής στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Βελγίου έχει υποστεί μόλις τρεις ήττες, συμφώνησε σε νέο διετές συμβόλαιο και θα την καθοδηγήσει μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Στις 3 Αυγούστου 2016 ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Βελγίου. Έχοντας καθίσει στους πάγκους των Σουόνσι, Γουίγκαν και Έβερτον, ο Ισπανός θα εργαζόταν για πρώτη φορά ως προπονητής σε εθνική ομάδα. Από τότε πέρασαν 1368 μέρες και ο 46χρονος έχει απολογισμό 34 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες.

Η ομοσπονδία του Βελγίου αποφάσισε να συνεχίσει να πορεύεται μαζί του και σύμφωνα με τα κορυφαία ΜΜΕ της χώρας, οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε νέα συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια μέχρι το 2022. Ο Μαρτίνεθ, δηλαδή, θα κοουτσάρει το Βέλγιο και θα προσπαθήσει να το φτάσει μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Στο Μουντιάλ της Ρωσίας, υπό την καθοδήγηση του Μαρτίνεθ, το Βέλγιο κατέκτησε την τρίτη θέση!

TAGS ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ