ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Τάμα για τον Μέσι, μετά από 32 χρόνια!

Oscar Alfredo Ruggeri of Argentina, vainly guarded by South Korea's Jong-Hwan Jung, heads the ball to score the second goal for his team in their World Cup game, June 2, 1986, in Mexico City.  (AP Photo)
Oscar Alfredo Ruggeri of Argentina, vainly guarded by South Korea's Jong-Hwan Jung, heads the ball to score the second goal for his team in their World Cup game, June 2, 1986, in Mexico City. (AP Photo) AP

Ο Όσκαρ Ρουτζέρι κι άλλοι έξι Αργεντινοί διεθνείς που κατέκτησαν το Μουντιάλ του 1986 θα επισκεφτούν εκκλησία στην επαρχία Χουχούι για να εκπληρώσουν το τάμα, στο οποίο αποδίδουν την "κατάρα" της "αλμπισελέστε".

Το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί το μεγάλο πόθο της εθνικής Αργεντινής. Η τελευταία φορά που η "αλμπισελέστε" κατέκτησε το Μουντιάλ ήταν το 1986 στα γήπεδα του Μεξικού.

Όσο κι αν προσπάθησε έκτοτε, δεν τα κατάφερε. Έφθασε δύο φορές σε τελικούς της διοργάνωσης (1990 και 2014), αλλά εις μάτην. Τι φταίει, ωστόσο, γι' αυτήν την "κατάρα";

Οι Αργεντινοί διεθνείς της εποχής ΤΟΥ '86 είχαν δώσει έναν όρκο. Ότι σε περίπτωση που κατακτούσαν το τρόπαιο, θα πήγαιναν σε εκκλησία της Χουχούι να εκπληρώσουν το τάμα.

Δεν το έκαναν ποτέ. Κι αποδίδουν σ' αυτή την αθέτηση την "κακοτυχία" που ταλαιπωρεί την εθνική τους ομάδα. Έτσι, ένας εξ' αυτών ανέλαβε την πρωτοβουλία να το κάνουν τώρα!

Ο Όσκαρ Ρουτζέρι μαζί με έξι συμπαίκτες του (δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα ονόματα, αλλά θεωρείται απίθανο να είναι σε αυτούς ο Μαραντόνα), θα επισκεφτούν εντός των επόμενων ημερών την εκκλησία για να εκπληρώσουν το τάμα και να μπορέσει η "αλμπισελέστε" να κατακτήσει τον τίτλο το καλοκαίρι του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ας τη θυμόμαστε την ιστορία αν το σηκώσει στη Ρωσία ο Λιονέλ Μέσι...

Photo credits: AP Photo

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ