ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Σταματά το ποδόσφαιρο ο Ντε Ρόσι

Daniele De Rossi of Argentina's Boca Juniors gets in the field during a quarter final second leg Copa Libertadores soccer match against Ecuador's Liga Deportiva Universitaria in Buenos Aires, Argentina, Wednesday, June 28, 2019. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Daniele De Rossi of Argentina's Boca Juniors gets in the field during a quarter final second leg Copa Libertadores soccer match against Ecuador's Liga Deportiva Universitaria in Buenos Aires, Argentina, Wednesday, June 28, 2019. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP

Ο Ντανιέλε ντε Ρόσι αποχώρησε από την Μπόκα Τζούνιορς κι επιστρέφει στην Ιταλία για ν' ανακοινώσει ότι κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 36 ετών.

Βρέθηκε σε αυτό το δίλημμα το περασμένο καλοκαίρι, αλλά έλαβε την πρόταση της Μπόκα Τζούνιορς, την αποδέχθηκε και μετακόμισε στο Μπουένος Άιρες.

Το έκανε όπως είχε υποστηρίξει για να ζήσει από κοντά την ατμόσφαιρα τους Μπομπονέρα, την οποία ζήλευε από παιδί. Ο 36χρονος Ιταλός μέσος πέρασε το μεσημέρι της Δευτέρας (6/1) τις πύλες της Εσέισα για τελευταία φορά.

Αποχωρεί οριστικά από την Μπόκα Τζούνιορς κι επιστρέφει στην πατρίδα του. Από τη Ρώμη θ' ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τη δράση. Ο Ντε Ρόσι είναι γέννημα-θρέμμα της Ρόμα. Από τις ακαδημίες των τζαλορόσι ξεκίνησε και φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Αιώνιας Πόλης για μια ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή.

Από το 2001 έως το 2019. Το περασμένο καλοκαίρι εξέφρασε την πικρία για τον τρόπο με τον οποίο έλαβε τέλος η διαδρομή του στη Ρόμα, εξαπολύοντας επίθεση στη διοίκηση της ομάδας. Κατέκτησε δυο Κύπελλα Ιταλία (2007, 2008), το Σούπερκαπ (2007) και το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη σκουάντρα ατζούρα το 2006 στη Γερμανία.

Φόρεσε τη φανέλα των σενέισες πέντε φορές στην αργεντίνικη Superliga και μία στο Copa Argentina.

Photo credits: AP Photo/Natacha Pisarenko

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ