ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

"Πληρώναμε τον Μέσι με 200.000 για κάθε παιχνίδι"

Barcelona's Lionel Messi reacts after scoring during the group D Champions League soccer match between FC Barcelona and Olympiakos at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Oct. 18, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona's Lionel Messi reacts after scoring during the group D Champions League soccer match between FC Barcelona and Olympiakos at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Oct. 18, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Το ποσό των 200.000 δολαρίων φέρεται να λάμβανε ο Λιονέλ Μέσι για τα φιλικά με την Αργεντινή, από εταιρία marketing. που κατηγορείται για δωροδοκίες στη δίκη της FIFA.

Οι αποκαλύψεις στη δίκη της FIFA που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη συνεχίζονται, με την τριήμερη κατάθεση του πρώην εκτελεστικού διευθυντή της εταιρίας αθλητικού marketing "Torneos y Competencias", Αλεχάντρο Μπουρσάκο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο Μπουρσάκο προέβη σε καταγγελίες περί δωροδοκίας υψηλά ισταμένων της FIFA και άλλων ομοσπονδιών του ποδοσφαίρου, που έφταναν μέχρι και την εξαγορά ψήφων για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 από το Κατάρ.

Την Πέμπτη, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στον Λιονέλ Μέσι, υποστηρίζοντας ότι πληρωνόταν από την εταιρία του για να αγωνίζεται στα φιλικά της εθνικής Αργεντινής.

"Ναι, πληρώναμε τον Μέσι με 200.000 δολάρια για κάθε φιλικό παιχνίδι. Το ποσό καταβαλλόταν σε εκείνον και μετά αναλάμβανε να το μοιραστεί με τους συμπαίκτες του", υποστήριξε ενόρκως, χωρίς να προκύπτει κάποια κατηγορία για τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα και τους άλλους διεθνείς.

Τα χρήματα αυτά ήταν επιπρόσθετα στα χρήματα που εισέπραττε η ομοσπονδία της Αργεντινής από την εταιρία του Μπουρσάκο, ο οποίος φέρεται να είχε δωροδοκήσει τον επί χρόνια επικεφαλής της AFA, Χούλιο Γκροντόνα, με ποσό 13.000.000 δολαρίων για τα δικαιώματα προβολής και marketing διοργανώσεων και μεμονωμένων αγώνων.

Ο Μπουρσάκο βρίσκεται κι αυτός μεταξύ των κατηγορουμένων της υπόθεσης, ωστόσο συνεργάζεται με τις αρχές για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στην ετυμηγορία.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ