ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Πήρε και το κύπελλο η Μπόκα Τζούνιορς

Πήρε και το κύπελλο η Μπόκα Τζούνιορς

Τρεις μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος η Μπόκα Τζούνιορς πήρε και το κύπελλο Αργεντινής, νικώντας με 2-0 την Ροσάριο Σεντράλ στον τελικό. Είναι το δεύτερο νταμπλ στην ιστορία της (videos)

Η Μπόκα Τζούνιορς κατέκτησε το κύπελλο Αργεντινής νικώντας με 2-0 την Ροσάριο Σεντράλ στον τελικό που διεξήχθη στο "Εστάδιο Μάριο Αλμπέρτο Κέμπες" της Κόρδοβα.

Ο ομάδα του Ροδόλφο Αρουαμπαρένα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα μόλις πριν 3 ημέρες, έτσι έκανε το νταμπλ για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Το σκορ άνοιξε ο Ουρουγουανός, Νικολάς Λοδέιρο, με εκτέλεση πέναλτι στο 55' και το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 90' ο Αντρές Τσάβες, ενώ αυτό είναι το 3ο κύπελλο που κατακτά η Μπόκα.

Η διοργάνωση διεξήχθη για πρώτη φορά το 1969 με την Μπόκα Τζούνιορς να την κατακτά και εν συνεχεία να παίρνει και το πρωτάθλημα και να κάνει το νταμπλ.

Το 1970 δεν έγινε ποτέ τελικός και το κύπελλο Αργεντινής επέστρεψε την σεζόν 2011-2012, με την Μπόκα να το κατακτά και πάλι.

Την σεζόν 2012-2013 το κατέκτησε η Αρσενάλ Σαραντί και πέρσι η Ουρακάν, νικώντας στα πέναλτι την Ροσάριο Σεντράλ, η οποία έτσι έχασε δεύτερο σερί τελικό.

ΡΟΣΑΡΙΟ ΣΕΝΤΡΑΛ: Μανουέλ Γκαρσία, Σαλασάρ (71' Νέρι Ντομίνγκες), Ντονάτι, Πινόλα, Βιγιάγκρα (46' Φεράρι), Μούστο, Μοντόγια (83' Νιέλ), Χοσέ Λουίς Φερνάντες, Σέρβι, Λαρόντο, Μάρκο Ρουμπέν.

ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ: Οριόν, Περούσι, Κάτα Ντίας, Τόμπιο, Μονσόν, Πάμπλο Πέρες (61' Μπεντανκούρ), Έρμπες, Μέλι, Λοδέιρο (89' Ρολίν), Καλέρι (83' Αντρές Τσάβες), Τέβες.

*κόκκινη 93' Πινόλα

Πήρε και το κύπελλο η Μπόκα Τζούνιορς

Ροσάριο Σεντράλ - Μπόκα Τζούνιορς 0-2



TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ