ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Πέθανε ο Αργεντινός πρωταθλητής κόσμου του 1978 Ρενέ Χόουσεμαν

Πέθανε ο Αργεντινός πρωταθλητής κόσμου του 1978 Ρενέ Χόουσεμαν
AP PHOTO

Ο κορυφαίος δεξιός εξτρέμ στην ιστορία της Αργεντινής και πρωταθλητής κόσμου το 1978, Ρενέ Χόουσεμαν, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 64 ετών.

Ένα από τα βασικά στελέχη της εθνικής Αργεντινής που στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου το 1978, ο Ρενέ Χόουσεμαν, άφησε την τελευταία πνοή του την Τετάρτη σε ηλικία 64 ετών.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την Ουρακάν, έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο στη γλώσσα.

Ο Χόουσεμαν θεωρείται ένας από τους κορυφαίους δεξιούς εξτρέμ στην ιστορία της Αργεντινής και ήταν βασικός τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974 όσο και στο "εντός έδρας" τέσσερα χρόνια αργότερα.

Άρχισε την καριέρα του το 1971 στην Ντεφενσόρες του Μπελγράνο και μετά από επτά χρόνια στην Ουρακάν, αγωνίστηκε σε Ρίβερ Πλέιτ, Κόλο Κόλο (Χιλή), Αμαζουλού (Νότια Αφρική), Ιντεπεντιέντε και Εσκουρσιονίστας.

Η μεγάλη ταχύτητά του και οι εκπληκτικές ντρίμπλες του, μαζί με τον αλέγκρο χαρακτήρα του τού απένειμαν το παρατσούκλι "loco" ("τρελός").

Συνολικά αγωνίστηκε σε 349 αγώνες σε Αργεντινή και Χιλή, σημειώνοντας 129 τέρματα, ενώ είχε και 52 αγώνες και 13 γκολ με την εθνική Αργεντινής.

Στην καριέρα του, εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο, κατέκτησε ένα Copa Libertadores κι ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο με την Ιντεπεντιέντε το 1984 κι ένα πρωτάθλημα Metropolitano με την Ουρακάν.

Photo credits: AP Photo

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ