ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Πασαρέλα και χούλιγκαν της Ρίβερ κατηγορούμενοι για απάτη

Πασαρέλα και χούλιγκαν της Ρίβερ κατηγορούμενοι για απάτη
Πασαρέλα

Δυσάρεστες εξελίξεις για τον "θρύλο" του ποδοσφαίρου της Αργεντινής, Ντανιέλ Πασαρέλα, ο οποίος φέρεται να προμήθευε παράνομα με εισιτήρια τους barra bravas της Ρίβερ Πλέιτ όσο ήταν πρόεδρος του συλλόγου.

Ο κορυφαίος αμυντικός στην ιστορία της Αργεντινής και ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Ρίβερ Πλέιτ, Ντανιέλ Πασαρέλα, θα καθίσει στο εδώλιο κατόπιν εισαγγελικής απόφασης, αφού κατηγορείται για προμήθεια των χούλιγκαν του συλλόγου με εισιτήρια αγώνων, όσο ήταν πρόεδρος της ομάδας.

Ο Πασαρέλα είχε αναλάβει τα "ηνία" των "εκατομμυριούχων" το 2009 με την υπόσχεση να σταματήσει τη διαφθορά που επικρατούσε στον σύλλογο, ωστόσο όλα δείχνουν ότι απλώς επέτεινε το πρόβλημα. Με βάση το κατηγορητήριο, προμήθευε δύο ομάδες barra bravas (οι οργανωμένοι της Αργεντινής), τους "Los Borrachos del Tablon", με εισιτήρια για το "Μονουμεντάλ" και αυτοί με τη σειρά τους τα μεταπωλούσαν είτε σε "δικούς" τους φιλάθλους που δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος λόγω συμμετοχής σε επεισόδια είτε σε άλλους, απευθείας ή μέσω ιστοσελίδων.

Με αυτόν τον τρόπο χρηματοδοτούσε τους πανίσχυρους οργανωμένους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι στην Αργεντινή συνήθως κρατούν "ομήρους" τους διοικούντες των συλλόγων, ωστόσο πολλές φορές απλοί φίλαθλοι είτε δεν έβρισκαν εισιτήρια είτε είχαν εισιτήρια σε θέσεις που ήδη κάθονταν οπαδοί, οι οποίοι είχαν προμηθευτεί το δικό τους από τους barras bravas.

Η οργάνωση περιελάμβανε πολλούς παράγοντες της Ρίβερ εκείνης της εποχής, μεταξύ των οποίων τον τότε αντιπρόεδρο Ντιέγκο Τουρνές, τον Ντιέγο Ροντρίγκες, αδερφό της τότε Υπουργού Ασφαλείας, Σεσίλια Μαρία Ροντρίγκες, ενώ ο Πασαρέλα φέρεται να δωροδοκούσε ακόμα και αστυνομικούς για να μην αποκαλυφθεί το σύστημα που είχε στήσει.

Το 1997, ο Πασαρέλα είχε ξανά μπλεξίματα με τον νόμο, όταν φέρεται να προσπάθησε να αποφύγει φόρους τελωνείου σε εισαγωγή ενός γιοτ.

Ο Πασαρέλα ήταν ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής στην κατάκτηση του πρώτου Μουντιάλ στην ιστορία της, το 1978, ενώ εκτός από τίτλους με τη Ρίβερ ως παίκτης (έπαιξε και σε Φιορεντίνα, Ίντερ), κατέκτησε πρωταθλήματα και ως προπονητής με την ομάδα του Μπουένος Άιρες, ενώ υπήρξε και ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής από το 1994 μέχρι το 1998.

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ