ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Όγιος: "Να μελετήσουμε τον εγκέφαλο του Μέσι"

Bolivia's soccer coach Angel Guillermo Hoyos speaks to his players during a practice session in La Paz, Bolivia, Monday, Nov. 7, 2016. Bolivia will face Venezuela in a 2018 World Cup qualifying soccer match, on Thursday. (AP Photo/Juan Karita)
Bolivia's soccer coach Angel Guillermo Hoyos speaks to his players during a practice session in La Paz, Bolivia, Monday, Nov. 7, 2016. Bolivia will face Venezuela in a 2018 World Cup qualifying soccer match, on Thursday. (AP Photo/Juan Karita) AP

Ο Γκιγιέρμο Όγιος μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον Μέσι χαρακτηρίζοντας τον ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Ήταν ένας από τους πρώτους προπονητές στην καριέρα του Λιονέλ Μέσι και διέκρινε τις ικανότητες του από μικρή ηλικία. Ο Γκιγιέρμο Όγιος εργάστηκε στη Μασία από το 2000 μέχρι το 2003 όταν και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έκανε τα πρώτα του βήματα στη Βαρκελώνη.

Ο πρώην προπονητής του Άρη (2006-07), του Ατρομήτου(2007-08), του ΠΑΣ Γιάννινα (2008-09), του Πανσερραϊκού (2009-10) και του Ηρακλή (2013) τώρα εργάζεται στην Ουνιβερσιδάς ντε Τσίλε της Χιλής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη σελίδα της FIFA κλήθηκε να μιλήσει για τον Λιονέλ Μέσι και σε ερώτηση που του έγινε για το εάν θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών όπως τον αποκάλεσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα είπε: "Έτσι το βλέπω εγώ. Υπάρχουν ο Μαραντόνα, ο Ντι Στέφανο, ο Κρόιφ, ο Μπεκενμπάουερ και ο Πελέ, όμως βρισκόμαστε στο 2017 όπου υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και δεν μπορείς να επαναπαυτείς. Έχει όλα αυτά τα προγράμματα που σου υπαγορεύουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις και πάντα ο Μέσι σε εκπλήσσει κάνοντας τα όλα όλο και καλύτερα. Το ποδόσφαιρο είναι πιο δύσκολα σήμερα απ' ότι στο παρελθόν.

Είναι απίθανο που κάνει πάντα την μεγάλη διαφορά από Κυριακή σε Κυριακή. Έχει σκοράρει περισσότερα από 700 γκολ. Είναι τρομερό. Είναι σαν ένας μεγάλος καλλιτέχνης ή επιστήμονας. Θα πρέπει να μελετήσουμε τον εγκέφαλο του".

Photo credits: (AP Photo/Juan Karita)

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ