ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Ο Σαβιόλα έγινε προπονητής

Ο Σαβιόλα έγινε προπονητής

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα ετοιμάζεται για μία νέα "σελίδα" στο ποδόσφαιρο, όχι ως παίκτης αυτήν τη φορά, αλλά ως προπονητής, γι' αυτό και άρχισε τη συλλογή διπλωμάτων.

Η πορεία του Χαβιέρ Σαβιόλα στο ποδόσφαιρο δεν ολοκληρώθηκε. Μπορεί να σταμάτησε ως παίκτης από το 2016, σε ηλικία 34 ετών, ωστόσο η ενασχόλησή του συνεχίζεται από διαφορετικό μετερίζι.

Ο πρώην επιθετικός της Ρίβερ Πλέιτ, της Μπαρτσελόνα, της Μονακό, της Σεβίλλης, της Ρεάλ, της Μπενφίκα, της Μάλαγα και της Βερόνα, που τη σεζόν 2013-2014 αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, έχει αρχίσει τα μαθήματα προπονητικής.

Οι ώρες διδασκαλίας έπιασαν τόπο, αφού ήδη πήρε στα χέρια του το δίπλωμα UEFA Α, το δίπλωμα δηλαδή που του επιτρέπει να προπονεί ακαδημίες σε ομάδες της Ευρώπης έως 18 ετών, β ομάδες από συλλόγους πρώτης κατηγορίας, επαγγελματικούς συλλόγους μέχρι δεύτερης κατηγορίας και να είναι υπηρεσιακοί μέχρι 12 εβδομάδες σε συλλόγους πρώτης κατηγορίας.

Επόμενος στόχος το UEFA Pro, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους του να προπονούν ομάδες πρώτης κατηγορίας σε μόνιμη βάση σε οποιοδήποτε επίπεδο και να προπονούν ομάδες που συμμετέχουν σε Champions League και Europa League.

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ