ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

"Ο Μπάλμπο αυτοκτόνησε, δεν τον έσπρωξε κανένας"

In this Saturday, April 15, 2017 photo, Emanuel Balbo is thrown from the stands by other fans during a match between Belgrano and Talleres, in Cordoba, Argentina. Balbo has been declared brain dead after he was chased down the terraces of a stadium and thrown from the bleachers. Balbo's father says his son was attacked by a mob after he faced off with a man that Balbo blamed for killing his brother. (AP Photo/Alvaro Martin Corral)
Μπελγράνο AP

Η δικηγόρος του Όσκαρ Γκόμες, ο οποίος κατηγορείται ότι έσπρωξε στο θάνατο τον Εμάνουελ Μπάλμπο, υποστήριξε ότι ο τελευταίος αυτοκτόνησε και ότι αδίκως επιρρίπτονται ευθύνες στον πελάτη της.

Ο Όσκαρ Σαπίτο Γκόμες κατονομάστηκε ως ο υπαίτιος του θανάτου του Εμάνουελ Μπάλμπο, του 22χρονου οπαδού της Μπελγράνο, ο οποίος στο περιθώριο του ντέρμπι με την Ταγιέρες έπεσε από την εξέδρα και λίγες ώρες μετά ξεψύχησε. Ο πατέρας του αδικοχαμένου υποστήριξε: "Ο Όσκαρ Γκόμες ευθύνεται για ό,τι συνέβη, αυτός είχε σκοτώσει και τον άλλο μου γιο".

Η δικηγόρος του κατηγορούμενου, Μόνικα Πίκο, δήλωσε στο CN24: "Το βίντεο δείχνει ότι ο Μπάλμπο αυτοκτόνησε. Κανένας δεν τον έσπρωξε. Ο πελάτης μου είναι αθώος. Στο ημίχρονο ο Μπάλμπο ήρθε σε προστριβή με άλλους οπαδούς και όχι με τον πελάτη μου, με τον οποίο ήρθε σε διαμάχη νωρίτερα για άλλη υπόθεση, χωρίς το θέμα να πάρει έκταση".

Ο Όσκαρ Γκόμες έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, όπως και άλλοι πέντε κατηγορούμενοι. Όλα αυτά και ενώ οι οπαδοί της Ταγιέρες και της Μπελγράνο, θέλοντας να δώσουν ένα τέλος στη βία στο ποδόσφαιρο, αποφάσισαν από κοινού να προχωρήσουν σε μια κίνηση που έχει κατακλύσει τα social media. Κρύβουν με το ένα χέρι το μάτι τους, όπως είναι οι πειρατές (έτσι άλλωστε είναι τα παρατσούκλι της Μπελγράνο), κάτι που έκανε και ο Πρέσβης της Αργεντινής στο Εκουαδόρ, Λουίς Χουές.

"Ο Μπάλμπο αυτοκτόνησε, δεν τον έσπρωξε κανένας"

Ο αντιπρόεδρος της Μπελγράνο, Jorge Franceschi, δήλωσε: " Αυτοί οι ηλίθιοι δεν θα ξαναμπούν στο γήπεδο. Θα παλέψουμε σκληρά για να βρούμε αυτούς που σκότωσαν τον Μπλάμπο".

Η αναμέτρηση της Ταγιέρες με την Μπελγράνο, όμως, είχε και άλλα άσχημα γεγονότα. Κατά την άφιξη της αποστολής της Ταγιέρες στο στάδιο "Μάριο Κέμπες", ο οπαδός της Μπελγράνο Diego Frydman χτυπήθηκε στο μάτι από βλήμα που χρησιμοποιείται στο paintball. Οι αυτόπτες μάρτυρες ρίχνουν όλο το φταίξιμο στις αρχές. Ο Frydman ενδέχεται να χάσει την όρασή του.

(AP Photo/Alvaro Martin Corral)

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ