ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής που έστειλε τη Ρίβερ στον τελικό θα σφυρίξει τη ρεβάνς με τη Μπόκα

Belgium's Nacer Chadli, left, Belgium's Axel Witsel, center, and Belgium's Dries Mertens, right, argue to referee Andres Cunha during the semifinal match between France and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in, St. Petersburg, Russia, Tuesday, July 10, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Belgium's Nacer Chadli, left, Belgium's Axel Witsel, center, and Belgium's Dries Mertens, right, argue to referee Andres Cunha during the semifinal match between France and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in, St. Petersburg, Russia, Tuesday, July 10, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Ο Ουρουγουανός Αντρές Κούνια, ο οποίος είχε προκαλέσει χαμό στον ημιτελικό ανάμεσα σε Γκρέμιο - Ρίβερ, ορίστηκε να διευθύνει τον ιστορικό δεύτερο τελικό του Copa Libertadores ανάμεσα σε Ρίβερ και Μπόκα.

Χιλιανός ο διαιτητής του πρώτου τελικού στο Copa Libertadores ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ, Ουρουγουανός στον δεύτερο που θα γίνει την 24η Νοεμβρίου στο Μονουμεντάλ. Πρόκειται για τον Αντρές Κούνια, ο οποίος είχε διευθύνει τον ημιτελικό της διοργάνωσης ανάμεσα στη Γκρέμιο και τη Ρίβερ.

Στο παιχνίδι αυτό, μάλιστα, έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών και για να βγει από τον αγωνιστικό χώρο χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας. Στο 88', μετά από χρήση του VAR, o Ουρουγουανός διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Μπρεσάν έπειτα από σουτ του Σκόκο.

Οι παίκτες της Γκρέμιο και ειδικά εκείνος που έκανε την παράβαση, άρχισαν να σπρώχνουν τον διαιτητή και εκείνος απέβαλε τον Μπρεσάν με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πίτι Μαρτίνες, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έδωσε τη νίκη με 2-1 στη Ρίβερ Πλέιτ και παράλληλα την πρόκριση στον τελικό του Copa Libertadores.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος τελικός στο Μπομπονέρα έληξε στο 2-2. Τα εκτός έδρας γκολ δεν μετράνε ενόψει της ρεβάνς, ενώ από τη νέα σεζόν ο τελικός θα είναι μονός.

AP Photo/Frank Augstein

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ