ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Μέσι: "Πρέπει να εξαφανιστούμε από την Εθνική, εάν δεν πάμε καλά στο Μουντιάλ"

Argentina's Lionel Messi celebrates after scoring against Ecuador during their 2018 World Cup qualifying soccer match at the Atahualpa Olympic Stadium in Quito, Ecuador, Tuesday, Oct. 10, 2017. (AP Photo/Fernando Vergara)
Argentina's Lionel Messi celebrates after scoring against Ecuador during their 2018 World Cup qualifying soccer match at the Atahualpa Olympic Stadium in Quito, Ecuador, Tuesday, Oct. 10, 2017. (AP Photo/Fernando Vergara) AP PHOTO/FERNANDO VERGARA

Ο Λιονέλ Μέσι υποστήριξε ότι αυτή η γενιά της εθνικής Αργεντινής πρέπει να "εξαφανιστεί" σε περίπτωση που απογοητεύσει στο Μουντιάλ. Πώς χαρακτήρισε τα παιδιά του, τι είπε για Ιγκουαΐν, τι τον φοβίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη στο αργεντίνικο δίκτυο, "Tyc Sports", παραχώρησε ο Λιονέλ Μέσι. Ο "Pulga" υποστήριξε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του πρέπει να "εξαφανιστούν" εάν απογοητεύσουν στα γήπεδα της Ρωσίας για το Μουντιάλ 2018, εκτίμησε ότι ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν πρέπει να είναι στην αποστολή της "αλμπισελέστε" και ξεκαθάρισε ότι θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του για να κλείσει την καριέρα του, αλλά η εγκληματικότητα τον φοβίζει.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κριτική στην εθνική Αργεντινής: "Περιμένουν αυτή η γενιά να φύγει γιατί έχει περάσει πολύς καιρός χωρίς να κερδίσει κάτι. Ασκούν κριτική και κουράστηκαν να βλέπουν τα ίδια πρόσωπα. Εάν τα πάμε άσχημα, πρέπει να εξαφανιστούμε όλοι από την εθνική. Θα είναι δύσκολο να συνεχίσει κάποιος γιατί είμαστε πολλά χρόνια εδώ. Ξέρουμε τι μας περιμένει, εάν πάμε άσχημα. Ο κόσμος θέλει αποτελέσματα κι αν δεν έρθουν, θέλει να δει νέα πρόσωπα".

Για τους χαμένους τελικούς: "Δεν θα επανέλθω στους προηγούμενους τελικούς. Αξίζαμε να κερδίσουμε τους τελικούς, γιατί χωρίς να έχουμε παίξει καλά είχαμε τις πιο καλές ευκαιρίες να πάρουμε το Μουντιάλ και το Copa America".

Για τον Ιγκουαΐν: "Ο Ιγκουαΐν υποφέρει πολύ από τις κριτικές και το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Πρέπει να είναι στο Μουντιάλ γιατί είναι πολύ σημαντικός. Είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου".

Για τα παιδιά του: "Στον Τιάγκο αρέσουν τα αυτοκίνητα, οι μηχανές, το ποδόσφαιρο, παίζει λίγο και μετά κουράζεται. Ο Ματέο είναι τρομερός, φατσούλα. Είναι πολύ διαφορετικοί. Ο Τιάγκο είναι φαινόμενο, ο άλλος "κωλόπαιδο"".

Για τα ματς που μένει στον πάγκο: "Κατάλαβα ότι η σεζόν είναι μεγάλη, υπάρχουν διαστήματα στη σεζόν που είναι πιο σκληρά και με το χρόνο το κορμί κουράζεται, παίζοντας όλα αυτά τα ματς".

Για την επιθυμία του να επιστρέψει στην Αργεντινή και τη Νιούελς: "Έχω οικογένεια και σε πρώτη μοίρα είναι τα παιδιά μου και μετά εγώ. Θέλω να μεγαλώσουν ήρεμα, να απολαύσουν τη ζωή με ασφάλεια. Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις αυτά που συμβαίνουν στην Αργεντινή. Να περπατάς στο δρόμο, να θέλουν να σε ληστέψουν και να φθάνουν να σε σκοτώσουν".

Για την πιθανότητα κατάκτησης του Μουντιάλ: "Είχαμε καλά ματς ή καλά διαστήματα με τον Σαμπαόλι. Δεν παίξαμε πολλά παιχνίδια με αυτόν. Επίσης ενεπλάκη η πίεση και η ανάγκη για νίκη. Δεν είναι εύκολο να παίξεις έτσι με πολλά νέα παιδιά, πολλά παιδιά που δεν ήταν συνηθισμένα να παίξουν στην εθνική. Περάσαμε από ένα περίπλοκο στάδιο. Αλλά, πρέπει να βελτιωθούμε για να είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές. Σήμερα υπάρχουν καλύτερες εθνικές από εμάς. Η Βραζιλία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία".

Για τον Μαστσεράνο: "Δεν θα σας πω τι μου είπε, αλλά καταλαβαίνω ότι θα φύγει. Θέλει να παίζει περισσότερο. Είναι πολύ όμορφο να παίζεις και αυτός βλέπει ότι δεν έχει αρκετά λεπτά συμμετοχής".

AP Photo/Fernando Vergara

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ