ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

"Κλείνει" στην Αργεντινή ο Σαμπαόλι

Sevilla's head coach Jorge Sampaoli ahead of the Champions League, Round 16, Second Leg, soccer match between Leicester City and Sevilla at King Power Stadium, Leicester, England, Tuesday, March 14, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Sevilla's head coach Jorge Sampaoli ahead of the Champions League, Round 16, Second Leg, soccer match between Leicester City and Sevilla at King Power Stadium, Leicester, England, Tuesday, March 14, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Άνθρωποι της ομοσπονδίας της Αργεντινής θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο στην Ισπανία για να... κλέψουν τον Χόρχε Σαμπαόλι από τη Σεβίλλη.

Η απόρριψη από τη Σεβίλλη κάθε ενδεχομένου απώλειας του Χόρχε Σαμπαόλι στο τέλος της σεζόν δεν φαίνεται να έχει ανταπόκριση, αφού ο προπονητής του συλλόγου αναμένεται να συμφωνήσει εντός των ημερών με την ποδοφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής (AFA) για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας.

Ο Αργεντινός προπονητής ήταν πάντοτε το νούμερο ένα στη λίστα των υποψηφίων για τη διαδοχή του Εντγκάρντο Μπάουσα, ο οποίος απολύθηκε προ ημερών, με συνέπεια να ανοίξει ο δρόμος για τη διαδοχή του.

Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι κομβικά, αφενός διότι ο Σαμπαόλι έχει συμβόλαιο με τους Ανδαλουσιάνους μέχρι το καλοκαίρι του 2018 και η AFA βρίσκεται σε κρίση ετών και μία επίπτωση αυτής είναι η απόλυτη δυσπραγία, που έχει οδηγήσει τον Λιονέλ Μέσι να καλύπτει τα έξοδα ταξιδιού της αποστολής!

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΜΜΕ, ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κλάουντιο Τάπια, θα είναι σε θέση να καλύψει τόσο το κασέ του 57χρονου προπονητή, όσο και το 1.800.000 ευρώ που είναι η ρήτρα του, ώστε να "σπάσει" νόμιμα το συμβόλαιο με τη Σεβίλλη.

Άνθρωποι της AFA αναμένεται να βρεθούν στην Ισπανία το προσεχές Σαββατοκύριακο, για να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, ένα ραντεβού που κανονίστηκε μετά από την αναμέτρηση της Σεβίλλης με τη Βαλένθια στο "Μεστάγια" την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι ο Σαμπαόλι αποτελεί τον προπονητή που οδήγησε την εθνική Χιλής στην κατάκτηση του Copa America 2015, επικρατώντας στον τελικό της Αργεντινής, ενώ παρέμεινε στην "αλμπιρόχα" μέχρι το 2016, παραδίδοντας το "τιμόνι" στον Χουάν Αντόνιο Πίτσι, ο οποίος χωρίς να αλλάξει πολλά πράγματα, νίκησε ξανά την Αργεντινή στον τελικό του Copa America 2016.

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ