ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

"Καμπάνα" απ' τη FIFA στον Μέσι, χάνει τέσσερα επίσημα παιχνίδια της Αργεντινής!

Argentinas Lionel Messi reacts after missing a chance to score during a 2018 Russia World Cup qualifying soccer match between Argentina and Chile at the Monumental stadium in Buenos Aires, Argentina, Thursday March 23, 2017. At left is Argentinas Lionel Messi. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Argentinas Lionel Messi reacts after missing a chance to score during a 2018 Russia World Cup qualifying soccer match between Argentina and Chile at the Monumental stadium in Buenos Aires, Argentina, Thursday March 23, 2017. At left is Argentinas Lionel Messi. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP

H Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής ενημέρωσε πως ο Λιονέλ Μέσι δεν θα αγωνιστεί κόντρα στη Βολιβία, καθώς τιμωρήθηκε απ' τη FIFA με ποινή 4(!) αγωνιστικών για τη συμπεριφορά του απέναντι στον βοηθό του αγώνα με τη Χιλή.

Σημαντικό πλήγμα για την εθνική Αργεντινής λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τη Βολιβία για την 14η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Η Αργεντίνικη Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εξέδωσε ανακοίνωση και γνωστοποίησε πως ο Λιονέλ Μέσι δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, καθώς η FIFA τον τιμώρησε για τη συμπεριφορά του απέναντι στον βοηθό του αγώνα με τη Χιλή.

Μάλιστα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία του επέβαλε ποινή αποκλεισμού τεσσάρων αγώνων, το οποίο σημαίνει πως ο 29χρονος επιθετικός θα χάσει το αποψινό παιχνίδι, καθώς και τις αναμετρήσεις Ουρουγουάη, Βενεζουέλα και Περού για τα προκριματικά του Μουντιάλ!

Μπορεί η "αλμπισελέστε" να επικράτησε με 1-0 της "ρόχα", αλλά ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα είχε σοβαρά παράπονα απ' τον βοηθό, με αποτέλεσμα να τον... στολίσει με διάφορα κοσμητικά επίθετα, τα οποία κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός και παράλληλα γράφτηκαν απ' τον διαιτητή στο φύλλο αγώνα.

Δείτε το VIDEO:

Θυμίζουμε πως η Αργεντινή βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, εφτά βαθμούς πίσω απ' την πρωτοπόρο Βραζιλία και τρεις βαθμούς μπροστά απ' την 6η Χιλή, δίνοντας μάχη για την παραμονή στην πρώτη τετράδα που στέλνει απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η απώλεια του Μέσι απ' τις επικείμενους κρίσιμους αγώνες της "αλμπισελέστε" είναι πιθανό να κοστίσει στην ομάδα του Εντγκάρντο Μπάουσα, η οποία χάνει τον σημαντικότερο ποδοσφαιριστή της στην τελική ευθεία της προκριματικής φάσης. Ο Αργεντινός θα είναι και πάλι διαθέσιμος στον τελευταίο αγώνα με αντίπαλο το Εκουαδόρ.

Τη θέση του "Λίο" στην αρχική ενδεκάδα θα πάρει ο Άνχελ Κορέα της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Λούκας Πράτο στην κορυφή της επίθεσης.

Δείτε τη διάταξη της "αλμπισελέστε":

"Καμπάνα" απ' τη FIFA στον Μέσι, χάνει τέσσερα επίσημα παιχνίδια της Αργεντινής!

Η βαθμολογία

1. Βραζιλία 30 (32-10)

2. Ουρουγουάη 23 (25-15)

3. Αργεντινή 22 (15-12)

4. Κολομβία 21 (16-15)

---------------------------------------

5. Εκουαδόρ 20 (23-18)

---------------------------------------

6. Χιλή 20 (21-18)*

7. Παραγουάη 18 (13-18)

8. Περού 15 (20-22)*

9. Βολιβία 7 (10-32)*

10. Βενεζουέλα 6 (16-31)

*η Βολιβία έχασε 0-3 στα χαρτιά τα ματς με Περού και Χιλή (αρχικά νίκη και ισοπαλία), λόγω αντικανονικής συμμετοχής παίκτη

**οι 4 πρώτοι προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, ο 5ος παίζει μπαράζ με τον πρωταθλητή Ωκεανίας (δηλαδή τη Νέα Ζηλανδία εκτός απροόπτου / η Αυστραλία έχει μετακομίσει στην Ασία)

***σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Photo Credits: AP Photo/Victor R. Caivano

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ