ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Η δραματική εξομολόγηση του Τέβες για τα παιδικά χρόνια του

Carlos Tevez of Argentina's Boca Juniors looks on during the Copa Libertadores semifinals soccer match against Ecuador's Independiente del Valle in Buenos Aires, Argentina, Thursday, July 14, 2016.(AP Photo/Natacha Pisarenko)
Carlos Tevez of Argentina's Boca Juniors looks on during the Copa Libertadores semifinals soccer match against Ecuador's Independiente del Valle in Buenos Aires, Argentina, Thursday, July 14, 2016.(AP Photo/Natacha Pisarenko) AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

"Δεν ήξερα ανάγνωση μέχρι την 8η τάξη", "έβλεπα τη βιολογική μητέρα μου στα πατώματα", "ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν στην κοιλιά της μάνας μου". Ο Κάρλος Τέβες μίλησε για τα τραυματικά παιδιά χρόνια του...

Ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του κόσμου δεν είναι ούτε ο Νεϊμάρ ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο ούτε ο Λιονέλ Μέσι. Είναι ο Κάρλος Τέβες, ένας παίκτης που όπως παραδέχθηκε, εάν δεν είχε ασχοληθεί με το άθλημα, θα ήταν οικοδόμος ή ρακοσυλλέκτης, αφού δεν ήξερε ανάγνωση μέχρι την όγδοη τάξη στο σχολείο.

Σε μία συγκινητική συνέντευξη, όπου έφτασε πολλές φορές στα πρόθυρα δακρύων, ο Αργεντινός επιθετικός μίλησε για τα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε σε μία από τις χειρότερες γειτονιές του Μπουένος Άιρες.

Το ατύχημα με το καυτό λάδι που του άφησε σημάδια μέχρι σήμερα ήταν μόνο ένα μικρό.... περιστατικό σε σχέση με την καθημερινότητά του μεγαλώνοντας, έχοντας ως μητέρα τη θεία του και ως πατέρα τον σύζυγό της, αφού η βιολογική μητέρα του δεν μπορούσε να τον αναθρέψει. Όσο για τον πατέρα του, αποκάλυψε ότι πέθανε πριν γεννηθεί.

"Ο πατέρας μου πέθανε όταν η μητέρα μου ήταν επτά μηνών έγκυος σε μένα. Η γυναίκα τρελάθηκε, σε μία γειτονιά γεμάτη εγκληματικότητα. Η βιολογική μητέρα μου δεν μπορούσε να με μεγαλώσει και η θεία μου με τον άντρα της με πήραν και με ανέθρεψαν, γι' αυτό τους αποκαλώ 'γονείς μου'", δήλωσε στην εκπομπή "Animales Sueltos" της "América TV".

"Το όνομα της μητέρας μου είναι Φαμπιάνα. Απέκτησα ξανά σχέσεις μαζί της πριν από 5-6 χρόνια. Ήρθαμε τετ α τετ και μιλήσαμε. Είναι πολύ καλά. Έχω 12 αδέρφια και από την άλλη οικογένειά μου άλλα 5. Είναι όλοι αδέρφια μου. Ένα από αυτά είναι στη φυλακή, δύσκολες στιγμές".

Ο 33χρονος παίκτης της Σανγκάη Σενχούα αποκάλυψε ότι δεν γνώριζε για τη βιολογική μητέρα του και το πρόβλημα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε : "Μεγάλωσα με την Αντριάνο και τον Σεγούδο, είναι ο πατέρας μου. Ο βιολογικός πατέρας μου ήταν κατεστραμμένος, αλλά η μητέρα μου έλεγε ότι αγκάλιαζε την κοιλιά της και μου μιλούσε. Όταν το έμαθα, μου έκανε καλό".

"Από τα παιδικά χρόνια θυμάμαι τον πατέρα μου και τη μητέρα μου. Ποτέ δεν μου το είπαν. Περνούσα δίπλα από τη βιολογική μητέρα μου, η οποία ήταν ξαπλωμένη στο πάτωμα. Ήμουν έξι χρονών. Ο πατέρας μου με γύρισε και μου είπε 'πάμε να φύγουμε, πρέπει να διαβάσεις'".

Η εκπαίδευσης του Τέβες δεν ήταν η αναμενόμενη για ένα παιδί της ηλικίας του, κάτι που εξήγησε και ο ίδιος: "Όταν πήγα στην Αγγλία, έμαθα αγγλικά. Μου είπαν ότι πρέπει να διαβάσουμε τα ρήματα και απάντησα 'τι είναι τα ρήματα;' Για να καταλάβετε την παιδεία που είχα μικρός".

"Έφτασα στην όγδοη τάξη χωρίς να ξέρω να διαβάζω. Δεν ήξερα να διαβάζω και έμαθα μεγάλος. Άρχισα να διαβάζω βιβλία. Κάθε φορά που επέλεγα ένα βιβλίο, το διάβαζα μια φορά και δεν το καταλάβαινα. Μετά το ξαναδιάβαζα. Μπορεί να διάβαζα 3-4 φορές την ίδια σελίδα, μέχρι να την καταλάβω. Εάν με ρωτούσες τι θα γινόμουν αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής, η απάντηση είναι οικοδόμος ή ρακοσυλλέκτης. Το σχολείο μου ήταν ο δρόμος. Δεν είχα διδασκαλία από κάποιον καθηγητή".

Ποτέ δεν ξέχασε από που ξεκίνησε, όμως. Όπως τόνισε, έχει γυρίσει ακόμα και με τη σύζυγό του στη φτωχογειτονιά του για βόλτα, αν και πριν από κάποια χρόνια, έκανε τα πάντα για να πάρει από εκεί την οικογένειά του.

"Ασκούν κριτική χωρίς να γνωρίζουν όσα έζησα. Όταν υπέγραψα το πρώτο συμβόλαιό μου με την Κορίνθιανς, άλλαξα επίπεδο. Είπα στον ατζέντη μου ότι δεν ήθελα τα χρήματα. Με τα χρήματα θα έπαιρνα την οικογένειά μου από τη γειτονιά. 'Θέλω να αγοράσεις 15 σπίτια έξω από τη γειτονιά και να τα δώσεις στην οικογένειά μου', του είπα. Η επόμενη γενιά Τέβες πρέπει να είναι καλύτερη".

Ολοκλήρωσε τη συνέντευξη, δε, λέγοντας ότι σε σύντομο διάστημα, όταν θα εγκαταλείψει τη δράση, θα αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου σε φιλανθρωπίες.

Photo credits: AP Photo/Natacha Pisarenko

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ