ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Η Αργεντινή προκρίνεται σε 121 από τους 243 πιθανούς συνδυασμούς αποτελεσμάτων

Argentina's Lionel Messi, right, fights for the ball with Peru's Alberto Rodriguez, center, and Renato Tapia during a World Cup qualifying soccer match at La Bombonera stadium in Buenos Aires, Argentina, Thursday, Oct. 5, 2017. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Argentina's Lionel Messi, right, fights for the ball with Peru's Alberto Rodriguez, center, and Renato Tapia during a World Cup qualifying soccer match at La Bombonera stadium in Buenos Aires, Argentina, Thursday, Oct. 5, 2017. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP PHOTO/VICTOR R. CAIVANO

Η Αργεντινή συνεχίζει για την τελική φάση του Μουντιάλ 2018 μόλις στο 49,794% των πιθανών συνδυασμών (243) που υπάρχουν στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών της Νότιας Αμερικής. Προκρίνεται με ήττα, αποκλείεται με νίκη! Ποια είναι τα σενάρια.

Οι ώρες μετρούν αντίστροφα για την εθνική Αργεντινής, με έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό να ελλοχεύει πάνω από τα κεφάλια του Λιονέλ Μέσι και της παρέας του. Το 0-0 με το Περού στο Μπουένος Άιρες έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο της "αλμπισελέστε", η οποία για να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 χρειάζεται νίκη στο Εκουαδόρ για να κρατά την τύχη στα χέρια της, αλλά ίσως και αυτό να μην είναι αρκετό!

Μέσα στον... πανζουρλισμό της 18ης και τελευταίας αγωνιστικής στον προκριματικό όμιλο της CONMEBOL, η φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ μπορεί να μην φτάσει στα γήπεδα της Ρωσίας ακόμα κι αν νικήσει, ενώ μπορεί να παίξει στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο ακόμα κι αν ηττηθεί!

Συνολικά, όπως αναλύει ο ειδικός Ισπανός στατιστικολόγος, Αλέξις Μαρτίν Ταμάγιο, ο οποίος είναι πιο γνωστός στα social media ως MisterChip, υπάρχουν 243 πιθανοί συνδυασμοί αποτελεσμάτων στους τελευταίους πέντε αγώνες των προκριματικών (κάθε αγώνας έχει τρία πιθανά αποτελέσματα, οπότε 3Χ3Χ3Χ3Χ3=243).

Από αυτούς τους 243 πιθανούς συνδυασμούς, οι 71 (29,218%) βγάζουν την Αργεντινή στην τετράδα να προκρίνεται απευθείας στα γήπεδα της Ρωσίας, οι 50 (20,576%) τη στέλνουν σε αγώνα μπαράζ με τη Νέα Ζηλανδία και οι 122 (50,206%) την αποκλείουν από τη συνέχεια.

Με βάση τα μαθηματικά και όχι με βάση το ποιο σενάριο είναι πιο πιθανό να υλοποιηθεί, όσον αφορά τη νίκη, την ισοπαλία ή την ήττα στην τελευταία αγωνιστική, ο MisterChip παρέθεσε τα σενάρια πρόκρισης της Αργεντινής (αλλά και των άλλων χωρών).

Πρόκειται για πέντε γενικά σενάρια, δύο εκ των οποίων αφορούν νίκη της Αργεντινής στο Κίτο, ένα την ισοπαλία και δύο την ήττα από το Εκουαδόρ.

Η μεγάλη μάχη ουσιαστικά γίνεται με το Περού, με το οποίο η "αλμπισελέστε" είναι ισόβαθμη και έχει και την ίδια διαφορά τερμάτων. Ουσιαστικά, η ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι θα προσπαθήσει να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Περουβιανούς για να προκριθεί, έστω στα μπαράζ μέσω της 5ης θέσης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τους βαθμούς, το πρώτο κριτήριο διαβάθμισης είναι η διαφορά τερμάτων και το επόμενο η καλύτερη επίθεση, με το Περού να έχει μεγάλη διαφορά (26 έναντι 16 της Αργεντινής).

Η βαθμολογία

1. Βραζιλία 38 (38-11)

2. Ουρουγουάη 28 (28-18)

3. Χιλή 26 (26-24)*

4. Κολομβία 26 (20-18)

---------------------------------------

5. Περού 25 (26-25)*

---------------------------------------

6. Αργεντινή 25 (16-15)

7. Παραγουάη 24 (18-24)

8. Εκουαδόρ 20 (25-26)

9. Βολιβία 14 (14-34)*

10. Βενεζουέλα 9 (18-35)

*η Βολιβία έχασε 0-3 στα χαρτιά τα ματς με Περού και Χιλή (αρχικά νίκη και ισοπαλία), λόγω αντικανονικής συμμετοχής παίκτη

**οι 4 πρώτοι προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, ο 5ος παίζει μπαράζ με τον πρωταθλητή Ωκεανίας (δηλαδή τη Νέα Ζηλανδία / η Αυστραλία έχει μετακομίσει στην Ασία)

***σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Η τελευταία αγωνιστική

Τρίτη 10/10

Παραγουάη - Βενεζουέλα (02:30)

Βραζιλία - Χιλή

Εκουαδόρ - Αργεντινή

Περού - Κολομβία

Ουρουγουάη - Βολιβία

Τα σενάρια για την Αργεντινή

1. Εάν η Χιλή νικήσει τη Βραζιλία και νικήσουν Περού (την Κολομβία) και Αργεντινή (το Εκουαδόρ), αλλά η "αλμπισελέστε" καταφέρει να νικήσει με μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από το Περού (αυτήν τη στιγμή είναι στο +1 και οι δύο στόν όμιλο), τότε θα τερματίσει στην 5η θέση και θα παίξει μπαράζ

2. Εάν νικήσει η Αργεντινή και υπάρξει οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός στο Βραζιλία - Χιλή και στο Περού - Κολομβία πλην εκείνου στο σενάριο 1, τότε η Αργεντινή προκρίνεται απευθείας

3. Εάν η Αργεντινή αναδειχθεί ισόπαλη με το Εκουαδόρ, τότε προκρίνεται στους 30 από τα συνολικά 81 πιθανούς συνδυασμούς αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια του ομίλου

4. Εάν η Παραγουάη δεν νικήσει τη Βενεζουέλα και ηττηθεί τόσο η Αργεντινή όσο και το Περού, όμως η Αργεντινή ηττηθεί με μικρότερη διαφορά τερμάτων από το Περού (αυτήν τη στιγμή είναι στο +1 και οι δύο στον όμιλο), τότε θα τερματίσει στην 5η θέση και θα παίξει μπαράζ. Σε αυτό το σενάριο υποθέτουμε ότι η Αργεντινή δεν χάνει με πάνω από 5 γκολ διαφορά κι έτσι δεν καλύπτεται η διαφορά τερμάτων από την Παραγουάη, αφού σε διαφορετική περίπτωση, εάν οι Παραγουανοί έρθουν ισόπαλοι με τη Βενεζουέλα, τότε αφήνουν από κάτω στην ισοβαθμία την Αργεντινή λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων)

5. Εάν η Αργεντινή ηττηθεί και υπάρξει οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός στο Παραγουάγη - Βενεζουέλα και στο Περού - Κολομβία πλην εκείνου στο σενάριο 4, τότε η Αργεντινή αποκλείεται

Αργεντινή - Περού 0-0

Photo credits: AP Photo/Victor R. Caivano

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ