ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Επέστρεψε ο Ικάρντι, έξω ο Αγκουέρο

Argentina's Mauro Icardi, right, fight for the ball with Uruguay's Diego Lugano during a 2014 World Cup qualifying soccer match  in Montevideo, Uruguay, Tuesday, Oct. 15, 2013. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Argentina's Mauro Icardi, right, fight for the ball with Uruguay's Diego Lugano during a 2014 World Cup qualifying soccer match in Montevideo, Uruguay, Tuesday, Oct. 15, 2013. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP

Η αλλαγή "σκυτάλης" στην τεχνική ηγεσία της Αργεντινής προκάλεσε και σημαντικές αλλαγές, αφού ο Μάουρο Ικάρντι από "μαύρο πρόβατο", επέστρεψε στις επιλογές της "αλμπισελέστε".

Μπορεί η πρόσληψη του Χόρχε Σαμπαόλι να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη, ωστόσο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής δημοσίευσε τις κλήσεις των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται εκτός χώρας και οι οποίοι περιλαμβάνονται στην αποστολή για τα φιλικά παιχνίδια του Ιουνίου με αντίπαλο τη Βραζιλία και τη Σιγκαπούρη.

Η είδηση από τις κλήσεις αυτές είναι η επιστροφή του Μάουρο Ικάρντι στην "αλμπισελέστε", περίπου τέσσερα χρόνια μετά από την πρώτη και τελευταία συμμετοχή του με την εθνική ανδρών της χώρας του. Ο 24χρονος αρχηγός της Ίντερ, παρά τις καταπληκτικές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια στο Μιλάνο, είχε τεθεί εκτός εθνικής, με τις φήμες να αναφέρουν ότι αυτό συνέβη λόγω απόφασης των παλαιοτέρων παικτών, λόγω της σχέση του με την πρώην γυναίκα του Μάξι Λόπες, καλού φίλου του Λιονέλ Μέσι.

Η αλλαγή προπονητή, πάντως, δίνει τη δυνατότητα στον σκόρερ 78 τερμάτων σε 146 αγώνες με τους "νερατζούρι" να αποδείξει την αξία του, όπως έκανε φέτος ο Αλεχάντρο Γκόμες, ο αρχηγός της Αταλάντα, της έκπληξης της Serie A, ο οποίος στα 29 του κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική.

Πρώτη κλήση και για τον Λεάντρο Παρέδες της Ρόμα, ενώ αντιθέτως ο Σέρχιο Αγκουέρο, παρά τα 31 τέρματα που σημείωσε τη φετινή σεζόν, έμεινε εκτός επιλογών.

Θα ακολουθήσουν οι κλήσεις των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Αργεντινής, με την αναμέτρηση κόντρα στη "σελεσάο" στη Μελβούρνη να είναι προγραμματισμένη για τις 9 Ιουνίου, ενώ εκείνη με τη Σιγκαπούρη θα διεξαχθεί στις 13 του μήνα.

Η αποστολή της εθνικής Αργεντινής

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Σέρχιο Ρομέρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ναουέλ Γκουσμάν (Τίγκρες), Χερόνιμο Ρούλι (Ρεάλ Σοθιεδάδ)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Νικολάς Οταμέντι (Μάντσεστερ Σίτι), Εμανουέλ Μαμάνα (Λιόν), Γκαμπριέλ Μερκάντο (Σεβίλλη), Χαβιέρ Μαστσεράνο (Μπαρτσελόνα)

ΜΕΣΟΙ

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα), Λούκας Μπίγλια (Λάτσιο), Γκουίντο Ροντρίγκες (Τιχουάνα), Λεάντρο Παρέδες (Ρόμα), Έβερ Μπανέγα (Ίντερ), Μανουέλ Λανσίνι (Γουέστ Χαμ), Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν Ζερμέν)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Αλεχάντρο Γκόμες (Αταλάντα), Χοακίν Κορέα (Σεβίλλη), Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους), Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ), Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Photo credits: AP Photo/Natacha Pisarenko

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ