ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Αργεντινή: Η επιστροφή Μέσι κλειδώνει την τριάδα για το Μουντιάλ

Argentina's Sergio Aguero, right, and Lionel Messi celebrate after scoring their side's first goal during the group D match between Argentina and Iceland at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 16, 2018. (AP Photo/Victor Caivano)
Argentina's Sergio Aguero, right, and Lionel Messi celebrate after scoring their side's first goal during the group D match between Argentina and Iceland at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 16, 2018. (AP Photo/Victor Caivano) AP

Ο Λιονέλ Μέσι επιστρέφει στην εθνική Αργεντινής για το φιλικό clasico με την αντίστοιχη της Βραζιλίας στο Ριάντ και όπως όλα δείχνουν κλειδώνει στο μυαλό του Λιονέλ Σκαλόνι η επιθετική τριάδα με το βλέμμα στο Μουντιάλ 2022.

Η εθνική Αργεντινής προπονείται στη Μαγιόρκα για το φιλικό με την αντίστοιχη της Βραζιλίας (15/11, 19:00) στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ. Η σημαντικότερη είδηση στο clasico της Νότιας Αμερικής είναι η επιστροφή του Λιονέλ Μέσι.

Η τρίμηνη τιμωρία της CONMEBOL στον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα -για τα σχόλια που έκανε κατά της διαιτησίας μετά τον ημιτελικό με τη Χιλή στο Copa America 2019 - εξέπνευσε τη δεύτερη ημέρα του Νοεμβρίου κι ο πούλγκα φορά ξανά την αλμπισελέστε φανέλα.

Μαζί του επέστρεψε κι ο Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος δεν είχε κληθεί στην προηγούμενη διακοπή (Οκτώβριος) λόγω ενοχλήσεων που αντιμετώπιζε. Με τους Πούλγκα και Κουν στη διάθεσή του φαίνεται ότι κλειδώσει στο μυαλό του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής ομάδας της χώρας του τάνγκο, Λιονέλ Σκαλόνι, η επιθετική τριάδα με το βλέμμα στο Μουντιάλ 2022: Μέσι, Αγκουέρο και Λαουτάρο (Μαρτίνες).

Ο επιθετικός της Ίντερ προπονήθηκε ατομικά επί ισπανικού εδάφους, αλλά περισσότερο προφυλάχθηκε για προληπτικούς λόγους. Ο Αντράντα θα υπερασπιστεί την εστία κόντρα στη σελεσάο, ο Φόιτ θα καλύψει το δεξί αμυντικό άκρο, ο Ταγλιαφίκο το αριστερό ενώ ενδιάμεσά τους κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα β4ρίσκονται οι Οταμέντι και Κάνεμαν.

Λεάντρο Παρέδες, Ροδρίγο Ντε Πάουλ και Χιοβάνι Λο Τσέλσο θα είναι η κεντρική τριάδα με έναν αστερίσκο για τον μέσο της Τότεναμ, καθώς "παίζει" και ο Μάρκος Ακούνια της Σπόρτινγκ. Αναλυτικά η ενδεκάδα της Αργεντινής κόντρα στη Βραζιλία: Αντράντα, Φόιτ, Οταμέντι, Κάνεμαν, Ταγλιαφίκο, Ντε Πάουλ, Λο Τσέλσο ή Ακούνια, Μέσι, Λαουτάρο, Μέσι, Αγκουέρο.

Όπως διαπιστώνουν τα media της Αργεντινής ο Σκαλόνι έχει καταλήξει στην τριάδα Μέσι-Αγκουέρο-Λαουτάρο. Μένει έξω η αποκάλυψη των δυο προηγούμενων φιλικών (με Εκουαδόρ και Γερμανία), Λούκας Αλάριο. Είναι μια τριάδα που δοκιμάστηκε και στο πρόσφατο Copa America 2019, στα γήπεδα της Βραζιλίας, όπου η Αργεντινή σταμάτησε στα ημιτελικά.

Το βλέμμα βρίσκεται στο Κατάρ και το Μουντιάλ 2022, αν και η Αργεντινή έχει και το τεστ του Copa America 2020, το οποίο συνδιοργανώνει με την Κολομβία το προσεχές καλοκαιριά (12/6 - 12/7).

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ