ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Ανακοινώθηκε ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Αργεντινής

Ανακοινώθηκε ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Αργεντινής

Χρέη προέδρου ασκεί από σήμερα (30/3) ο Κλάουντιο Τάπια, μιας και είναι ο νέος επικεφαλής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής.

Ο Κλάουντιο Τάπια της Μπαράχας Σεντράλ είναι ο νέος πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής (AFA), όπως προέκυψε απ' το αποτέλεσμα των εκλογών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τάπια ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Βέβαια, έπρεπε να συγκεντρώσει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των συνέδρων, κάτι που κατάφερε με 40 απ' τους 43 ψήφους. Η θητεία του θα διαρκέσει για τέσσερα χρόνια, αλλά δεν θα είναι ο μοναδικός που θα ασκεί πολιτική. Το ίδιο θα κάνει κι ο πρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς, Ντανιέλ Ανχελίσι, ο οποίος ήταν απ' την αρχή στο πλευρό του Τάπια, υποστηρίζοντας την εν λόγω υποψηφιότητα.

Μάλιστα, ο Τάπια είναι ο πρώτος που κέρδισε την προεδρία της Ομοσπονδίας σε εκλογές μετά από τον Χούλιο Γκροντόνα το 1979, ο οποίος έμεινε στον προεδρικό θώκο για 35 χρόνια.

Ο νέος πρόεδρος ήρθε στο Μπουένος Άιρες, απ' την επαρχία Σαν Χουάν, με την οικογένειά του όταν ήταν παιδί, πέρασε εννέα χρόνια εργαζόμενος για εταιρία αποκομιδής απορριμμάτων της πρωτεύουσας, ενώ έπαιζε για την Μπαράχας, στην οποία έγινε ηγέτης και πρόεδρος σε ηλικία 35 ετών.

Ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Αργεντινής το 2015 στο Copa America Centenario στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2016, όπου η εθνική έχασε στον τελικό στα πέναλτι απ' τη Χιλή.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας δήλωσε ότι πρώτοι στόχοι του είναι η μείωση της ποινής των τεσσάρων αγωνιστικών που έχει επιβληθεί στον Λιονέλ Μέσι, αλλά και η πλήρης στήριξη στο πρόσωπο του Εντγκάρδο Μπάουσα.

"Θα κάνουμε τις απαραίτητες προσπάθειες, ώστε να μειωθεί η άδικη ποινή που έχει επιβληθεί στον Μέσι. Όσον αφορά τον Μπάουσα, νομίζω ότι πρέπει να τον υποστηρίξουν όλοι οι ποδοσφαιριστές της Αργεντινής.

Θα συναντηθούμε και θα δούμε ποιο είναι το καλύτερο για την ομάδα. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη, προκειμένου η αγαπημένη μας εθνική ομάδα να μας αντιπροσωπεύσει στη Ρωσία και να κάνει το καλύτερο δυνατό".

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ