ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Αφαίρεση βαθμών στη Νιούελς για χρέη σε παίκτη του Αστέρα

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ / ΙΣΝΑΛΝΤΟ(Α) ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ / ΙΣΝΑΛΝΤΟ(Α) ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σε μια ιστορική απόφαση προχώρησε η ομοσπονδία της Αργεντινής, καθώς αφαιρεί τρεις βαθμούς από τη Νιούελς Ολντ Μπόις για χρέη προς νυν και πρώην ποδοσφαιριστές της. Ανάμεσά τους κι ένας του Αστέρα.

Η Νιούελς Ολντ Μπόις διένυσε μια δραματική οικονομική περίοδο κατά την περασμένη σεζόν. Αυτός ήταν ένας από τους κύριους λόγους που το "αστέρι" της ομάδας, Νάτσο Σκόκο, αποχώρησε από την ομάδα του Ροσάριο και πωλήθηκε στη Ρίβερ Πλέιτ.

Η "λέπρα", ωστόσο, δεν κατάφερε να εξοφλήσει τα χρέη της προς νυν και πρώην μέλη του έμψυχου δυναμικού της. Έτσι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής (AFA) προχώρησε σε μια ιστορική απόφαση.

Είναι η πρώτη φορά που αφαιρούνται βαθμοί από μία ομάδα της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος της χώρας για λόγο "μη αθλητικό".

Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, στους οποίους οφείλει χρήματα η Νιούελς Ολντ Μπόις είναι κι ένας του Αστέρα. Ο Εουχένιο Ισνάλδο, ο οποίος ήλθε το καλοκαίρι στην Τρίπολη και μετρά επτά συμμετοχές με τους "κιτρινομπλέ" στη Super League Σουρωτή.

Οι άλλοι τέσσερις είναι ο Χοέλ Αμορόσο (Μπελγράνο), ο Γκαμπριέλ Μπάες Κοράντι (δανεικός σε Γιουκατάν), ο Βίκτορ Φιγκερόα και ο Ραούλ Βιγιάλμπα (Αγροπεκουάριο). Εξ' αυτών, μόνον ο Φιγκερόα παραμένει κάτοικος Ροσάριο.

Η ποινή θα επιβληθεί στο τέλος της σεζόν, επί της συνολικής βαθμολογίας. Μετά από δέκα ματς η "λέπρα" έχει συγκεντρώσει 12 βαθμούς και βρίσκεται στη 18η (σε σύνολο 28 ομάδων) θέση της κατάταξης.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ