ΑΡΗΣ

100+1 χρόνια ζωής

100+1 χρόνια ζωής
Άρης 100+1

Ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου του 1914, 22 νεαροί ίδρυσαν τον Άρη στην περιοχή του Ναύαρχου Βότση. Σήμερα εν έτη 2015 η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετράει 101 χρόνια ζωής και ιστορίας.

101 χρόνια ζωής. 101 χρόνια ιστορίας. 101 χρόνια προσπάθειας από όλους όσους ενεπλάκησαν στα κοινά του για πορεία επιτυχιών και ταυτόχρονα πίστη από τους φιλάθλους του που δεν έπαψαν να βρίσκονται στο πλευρό των τμημάτων της ομάδας όπου και αν αγωνίζεται εντός ή εκτός Ελλάδος.

Όσον αφορά την ιστορία του Άρη έχει ως εξής:

Στην περιοχή του Ναυάρχου Βότση, πριν από 101 χρόνια, 22 νεαροί της εποχής, γεμάτοι με όρεξη και οδηγούμενοι από ένα κοινό όραμα, ίδρυσαν ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου ένα αθλητικό σωματείο, το οποίο έμελλε να πρωταγωνιστήσει, να δοξαστεί, να ταλαιπωρηθεί, αλλά πάνω απ' όλα, να αποτελέσει το καμάρι της Μακεδονίας. Το όνομα που του έδωσαν; Άρης.

Έμπνευσή τους ήταν ο Θεός του πολέμου και τα χαρακτηριστικά του που ήθελαν να δώσουνε στο σωματείο. Να είναι μαχητής, γενναίος, περήφανος και ανεξάρτητος.

Γιάννης Αγγέλου, Λάζαρος Αγοραστός, Γρηγόρης Βλαχόπουλος, Λάζαρος Βλαχόπουλος, Πέτρος Γκοτζαμάνης, Αγγελος Ζέγας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Ιωαννίδης, Τηλέμαχος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Κοτρότσης, Πέτρος Κρέης, Μήνωας Κυδωνάκης Λάζαρος Κωστίδης, Γιώργος Λάμπρου, Γιάννης Νακόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάτσικας, Ρούσσος Ρωσσιάδης, Κάρολος Σαλούστο, Τάσος Τσιατσιαπάς, Πρόδρομος Κότσανος και Δήμου.

Αυτοί ήταν οι 22 που πριν 101 χρόνια δημιούργησαν τον σύλλογο Άρη και φρόντισαν στο πέρας των ετών να αυξάνουνε συνεχώς ολοένα και περισσότερο τους φιλάθλους του. Ακόμη και σήμερα που σε καθημερινή βάση παλεύει για να αντιμετωπίσει σε λάθη που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι φίλαθλοί του.

Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου και το σύνθημα των φιλάθλων της ομάδας με αφορμή τα 101 χρόνια που είναι: «Χρόνια πολλά, αγάπη μου γλυκιά και στα 1000 εγώ, θα σου τραγουδώ απ΄ τον ουρανό». Σε ένα ακόμη δείγμα της αγάπης με την ομάδα τους και του δεσίματός τους με αυτήν. Σύνθημα που ακούστηκε έντονα λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης λίγα λεπτά μετά την αλλαγή της ημέρας. Στο πάρτι εγκαινίων του Club 1914 που έκανε αίσθηση στο κέντρο της πόλης.

Ο Νίκος Γκάλης ήταν ο πρώτος που έστειλε της ευχές του για τα 101 χρόνια ζωής του αγαπημένου του Άρη μέσα από την σελίδα του στο facebook. «Εύχομαι από καρδιάς όλα τα τμήματα του συλλόγου να βρουν το δρόμο τους και να μεγαλουργήσουν ξανά. Φίλοι του ΑΡΗ να είστε πάντα κοντά στο σύλλογο, όπως ήσασταν μέχρι τώρα», έγραψε ο «Νικ».

Η γιορτή για τα 100+1 χρόνια του Άρη έχει προγραμματιστεί να γίνει φέτος την Δευτέρα στις 30 Μαρτίου όπου θα τιμηθούνε άνθρωποι με συνεισφορά στον Σύλλογο.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ