ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Εκδικάστηκε στο CAS η προσφυγή κατά FIFA-Πάρμα για τον Νίνη

Ο Σωτήρης Νίνης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο Σωτήρης Νίνης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πρωί της Τετάρτης (30/9) εκδικάστηκε από το CAS, η - από τις 20 Μαΐου 2020 - προσφυγή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κατά της FIFA και της Πάρμα, για τον Σωτήρη Νίνη. Τέλη Οκτωβρίου η απόφαση.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν προσφύγει προ τεσσάρων μηνών στο Ανώτατο Αθλητικό-Διαιτητικό της Λωζάννης, με στόχο να προσβάλλουν την αρχική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA (απόφαση που κοινοποιήθηκε στον Παναθηναϊκό στις 29 Απριλίου), η οποία έκρινε πως η νέα εταιρική σύνθεση της Πάρμα, δεν "συνδέεται" με το παλιό σχήμα της που πτώχευσε το 2013.

Κι ως εκ τούτου, έδωσε τη δυνατότητα στην ιταλική ομάδα να "σβήσει" το χρέος της προς τον Παναθηναϊκό, ύψους 472.200€, για τα τροφεία της μεταγραφής του Σωτήρη Νίνη το καλοκαίρι του 2012, που δεν είχαν καταβληθεί ποτέ από την Πάρμα.

Την πράσινη ΠΑΕ εκπροσώπησε στην τηλεδιάσκεψη με το δικαστικό σώμα του CAS, ο νομικός της σύμβουλος, Άλκης Παπαντωνίου, ο οποίος κατέθεσε μία σειρά από έγγραφες αποδείξεις που στοιχειοθετούν το δίκαιο των επιχειρημάτων του «τριφυλλιού». Χρησιμοποιήθηκε δε ως «παράδειγμα» από τους «πράσινους» και ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η FIFA αντίστοιχη υπόθεση του Άρη, τον οποίο κάλεσε να πληρώσει παλαιότερες οφειλές του, μολονότι άλλαξε η εταιρική του σύνθεση.

Η απόφαση του CAS αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ