GAMES

Ποδόσφαιρο και esports: Δείτε ποιοι ποδοσφαιριστές ασχολούνται ενεργά με τον ηλεκτρονικό αθλητισμό

Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης του τελικού LEC.
Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης του τελικού LEC. FLICKR LOLESPORTS

Δέκα διάσημοι ποδοσφαιριστές που έχουν εμπλακεί στη βιομηχανία των esports με διαφορετικούς τρόπους ο καθένας.

Τα esports εδώ και πολλά χρόνια, από ένα απλό hobby έχουν εξελιχθεί σε μια τεράστια βιομηχανία δισεκατομμυρίων και ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχει επενδύσει έμπρακτα. Ιδιοκτήτες, επενδυτές αλλά και πρεσβευτές εμπορικών καμπανιών, είναι κάποιες από τις θέσεις τις οποίες θα δούμε παρακάτω να αναμιγνύονται γνωστοί σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Σέρχιο Αγκουέρο: Iδρυτής και ιδιοκτήτης της KRÜ esports.

To εμβλημα της ομαδας του Αγκουέρο, KRU.
To εμβλημα της ομαδας του Αγκουέρο, KRU. KRU GAMING

Ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπαρτσελόνα, Σέρχιο Αγκουέρο ίδρυσε και διευθύνει την επαγγελματική ομάδα esports, KRÜ. H βάση της ομάδας βρίσκεται στην Αργεντινή αλλά και στην Βαρκελώνη, διατηρώντας 2 γραφεία.

Γκάρεθ Μπέιλ: Ιδρυτής της Ellevens esports

Το Φεβρουάριο του 2020, ο γνωστός επιθετικός, ίδρυσε την Elleven esports σε συνεργασία με την 38 Entertainment Group, ιδιοκτησία του Λάρι Κοέν. Με αρκετές επιτυχίες σε Rocket League και FIFA, η Εlleven esports αρχίζει και εδραιώνεται στο χώρο των esports έτος ανά έτος.

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Συνιδιοκτήτης της Guild esports

Στο τιμόνι βρίσκεται από το 2020 ο Μπέκαμ στην αναπτυξιακή ομάδα ταλέντων Guild esports. Το 2021 παρουσιάστηκε το Guild Academy esports, μια συνδρομητική online υπηρεσία προπόνησης νέων παιχτών.

Καζεμίρο: Ιδρυτής και ιδιόκτητης της CaseEsports

O ταλαντούχος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης με πολλαπλές επιτυχίες στο Τσάμπιονς Λίγκ, δεν θα μπορούσε να λείπει από την βιομηχανία των esports, ιδρύοντας την CaseEsports τον Οκτώβριο του 2020. Η ομάδα του κυρίως ασχολείται με το Counter Strike Global Offensive, το League of Legends και το Valorant.

Τιμπό Κουρτουά: Επενδυτής στη DUX Gaming

Από το 2020 Ο MVP του φετινού τελικού του Τσάμπιονς Λίγκ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, Τιμπό Κουρτουά αποφάσισε να ασχοληθεί και εκείνος με τα esports επενδύοντας στην DUX Gaming.

Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ: Συνιδιοκτήτης του ULTI Agency

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής και προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τιμόνι της ULTI Agency, μιας εταιρίας η οποία ασχολείται κυρίως με το εμπορικό κομμάτι, το marketing και την προώθηση ιντερνετικού υλικού στο χώρο των esports.

Κεϊσούκε Χόντα: Επενδυτής και Σύμβουλος του κολοσσού Gen. G

O θρύλος του Ιαπωνικού ποδοσφαίρου Κεϊσουκε Χόντα, από το 2019 και μέσω της εταιρίας του με το Γουίλ Σμιθ, Dreamers Fund, εκτελεί χρέη συμβούλου και επενδυτή σε μια από τις πιο δυνατές ομάδες της Νότιας Κορέας, Gen G.

Μεσούτ Εζίλ: Ιδρυτής και ιδιοκτήτης της M10 esports

Στο FIFA και στο Fortnite δραστηριοποιείται η M10 esports, ομάδα του πρώην παίχτη της Άρσεναλ, Μεσούτ Εζίλ, με έτος ίδρυσης το 2018.

Ζεράρ Πικέ: Συνιδιοκτήτης και ιδρυτής της KOI esports

Η esports ομάδα του Πικέ
Η esports ομάδα του Πικέ LOLESPORTS.COM

Σε μια πολύ επιτυχημένη κίνηση συνιδιοκτησίας προέβη το 2021 ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ με τον streamer, Ibai, για τον επαγγελματικό οργανισμό esports KOI. Η ΚΟΙ esports είναι από τις πιο διάσημες ομάδες esports στην Ισπανία, γεμίζοντας ολόκληρα γήπεδα για τους αγώνες της.

Θέσαρ Αθπιλικουέτα: Iδιοκτήτης της Falcons

Με δράση στο FIFA και στο League of Legends, Ο Ισπανός αρχηγός της Τσέλσι, έχει εκφράσει την αγάπη του για τα esports αρκετές φορές και έτσι το 2020 αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με το χώρο αυτό, φτιάχνοντας τους Falcons.

Μείνετε συντονισμένοι στο Sport24 για καθημερινή ενημέρωση πάνω στα esports και το gaming.

TAGS GAMES LEAGUE OF LEGENDS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ