GAMES

Παγκόσμιο πρωτάθλημα League of Legends: Όταν η G2 Esports έφτασε μια ανάσα από τη κατάκτηση του τροπαίου

G2 Esports Msi winners
G2 Esports Msi winners REDBULL.COM

ΤΟ SPORT24 θυμάται τη χρόνια που η Ευρωπαϊκή G2 κοίταξε στα μάτια τα μεγαθήρια της Ανατολής.

Μετά τη κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου πρωταθλήματος από τη Fnatic, όταν το League of Legends βρισκόταν σε ''εμβρυακό'' επίπεδο, η Ευρώπη δεν είχε και τις καλύτερες δυνατές πορείες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Συνεχείς αποτυχίες από ομάδες οι οποίες προσπαθούσαν με νυχιά και με δόντια να φτάσουν μέχρι το τελικό αλλά καμιά από αυτές δεν κατάφερνε να πιει το ''νέκταρ'' της επιτυχίας.

Origen, Fnatic και άλλες ομάδες από το Ευρωπαϊκό League of Legends έφταναν μέχρι τους οκτώ ή στα ημιτελικά και μετά σταμάταγε η πορεία τους από κάποια υπερδύναμη της Κίνας η της Νοτιάς Κορέας.

Την αρχή έκανε η ομάδα της Fnatic το 2018, φθάνοντας μέχρι το μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του League of legends, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να γυρίσει πίσω στην Ευρώπη με το βαρύτιμο τρόπαιο. Η Fnatic είχε αποκτήσει πρόσφατα τον mid laner, Caps, ο οποίος είχε ήδη βάλει ως στόχο την πρωτιά της Ευρώπης στη θέση του. Rekkles και Hylissang ήτανε δυο από τους καλύτερους παίχτες εκείνη τη περίοδο στο bottom lane και από τι φάνηκε ένα από τα καλύτερα στο κόσμο. Στο top side βρισκόταν ο SoAz μαζί με τον Bwipo, ενώ στο Jungle ο καλύτερος παίχτης της εποχής στη θέση του Broxah.

Ακόμα και αν η Fnatic βρισκόταν στη καλύτερη δυνατή κατάσταση, έχοντας αποκλείσει πανίσχυρες ομάδες για να βρεθεί στο τελικό, η τρίτη ομάδα από τη Κίνα παρουσίασε μια από τις καλύτερες αποδόσεις που έχουν δει οι φίλαθλοι των esports.

Αυτή η ομάδα δεν είναι άλλη από την Invictus Gaming, η οποία με τον The Shy και τον JackeyLove, δυο παίχτες που πρωταγωνιστούν συνέχεια στα πρωταθλήματα της Ανατολής, κατέστρεψαν ολοσχερώς οποιαδήποτε στρατηγική παρουσίασε εντός summoner' s rift η Fnatic. H αρχή όμως είχε γίνει και την έφερε ο Caps.

Την επόμενη σεζόν και συγκεκριμένα το 2019, η G2 esports συγκλόνισε την Ευρωπαϊκή esports κοινότητα, προσθέτοντας τον Caps από την Fnatic. Ο Perkz, ο προηγούμενος mid laner της ομάδας πήγε στο bottom lane ως Marksman και το super team το οποίο είχε οραματιστεί ο τότε γενικός διευθυντής και Ιδιοκτήτης της ομάδας Ocelote άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

O Caps είχε ήδη παρουσιαστεί στο κόσμο ως καλύτερος Ευρωπαίος Mid Laner, ο Perkz, είχε σηκώσει ήδη πολλά πρωταθλήματα κάτω από τα χρώματα της G2 και με το rotation στη θέση του έβγαζε μια σοβαρή ασφάλεια για την ομάδα του.

Ήδη από το spring split του 2019 η G2 έδειξε τη δυναμική της, τερματίζοντας πρώτη στη κανονική διάρκεια του LEC και σηκώνοντας το τίτλο για πρώτη φορά με το υπάρχον ρόστερ. Οι επιτυχίες όμως για την ομάδα αυτή δεν τελειώνουν εδώ.

Οι Πρωταθλητές όλων των μεγάλων πρωταθλημάτων στο κόσμο διαγωνίζονται στο MSI, το προάγγελο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος League of Legends. Η G2 κατάφερε να τερματίσει τρίτη στη κανονική διάρκεια του τουρνουά με πέντε νίκες και πέντε ήττες, εξασφαλίζοντας τη πρόκριση της στα ημιτελικά. Εκεί διαγωνίστηκε με τη πιο ιστορική ομάδα όλων των εποχών στο LoL, την SKT Telecom T1 του σούπερσταρ Faker.

Όλοι πίστευαν ότι η G2 δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει ποτέ τον Νοτιοκορεάτικο κολοσσό. Κανένας όμως από τη G2 δεν είχε πει τη τελευταία τους λέξη. Με μια εξαιρετική απόδοση από τον Caps και τον top laner της ομάδας Wunder, η G2 κατάφερε να κερδίσει τη T1 και να φτάσει στο μεγάλο τελικό απέναντι σε ένα ακόμα μεγάλο outsider του τουρνουά, τη Team Liquid.

Η ομάδα του Doublelift δεν έφερε καμιά απολύτως αντίσταση στη G2 και ποδοπατήθηκε με τρεις συνεχόμενες ήττες δίνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο στη G2. Για πρώτη φορά μετά το πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα League of Legends, μια ευρωπαϊκή ομάδα κερδίζει παγκόσμιο τίτλο ακόμα και αν αυτός δεν είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι βάσεις είχαν μπει, το ρόστερ φάνταζε πιο δυνατό και υποσχόμενο από ποτέ. Το τεστ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ολοένα και πλησίαζε.

Η καλοκαιρινή σεζόν του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος League of Legends ξεκίνησε τέλεια για τη G2 Esports καταλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά τη πρώτη θέση στη κανονική διάρκεια.

Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και με την ομάδα να μην βγάζει την ίδια κυριαρχία που είχε στο split της Άνοιξης και στο MSI, o Caps και η παρέα του αντιμετώπισαν στο μεγάλο τελικό της Αθήνας, στο ΟΑΚΑ, τη Fnatic, η οποία διψούσε για έναν ακόμα τίτλο αλλά και για εκδίκηση.

Στον καλύτερο τελικό που έχουν δει οι οπαδοί του LEC, η G2 κατάφερε να σηκώσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα της με σκορ 3-2.

Πρωταγωνιστής ο Jankos μαζί με τον Caps, οι δύο ελπίδες της Ευρώπης για ακόμα μια Παγκόσμια διάκριση. Το Παγκόσμιο σε ένα μήνα άρχιζε. Και η G2 ήτανε η τελευταία ελπίδα της Δύσης για διάκριση και τίτλο.

To Παγκόσμιο του 2019 έμεινε στην ιστορία για δυο λόγους. Ο πρώτος ήταν η εξαιρετική τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι και δεύτερον, λόγω της διεξαγωγής του στο Παρίσι, η διψά των οπαδών και το πάθος το όποιο έβγαλαν στις κατάμεστες αρένες του Worlds 22, για να σηκώσει επιτέλους το region τους το τρόπαιο του Παγκοσμίου πρωταθλητή.

Και οι τρεις ομάδες από την Ευρώπη περάσαν στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στη φάση των οχτώ. Η G2 κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Damwon Gaming η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020, κατακερμάτισε τη SKT TELECOM T1 για ακόμα μια φορά την ίδια χρόνια με τρεις νίκες και μια μόλις ήττα και έφτασε στο μεγάλο τελικό απέναντι στη Κινεζική FPX του DoinB και του Tian.

H αρένα του Παρισιού είχε γεμίσει. Ο κόσμος ούρλιαζε από χαρά και ανυπομονησία για το μεγάλο τελικό. Το αδιαφιλονίκητο φαβορί βάσει απόδοσης και πορείας μέχρι στιγμής, δεδομένων των ομάδων που απέκλεισε μέχρι να φτάσει στο μεγάλο τελικό, ήταν η G2 Esports. Το Superteam ήτανε εδώ να δώσει στην Ευρώπη αυτό που τόσο μοχθούσε. Το τίτλο του Παγκοσμίου πρωταθλητή.

Το παιχνίδι αρχίζει με τη G2 να χάνει σχετικά δύσκολα το πρώτο game, στο 41ο λεπτό, έχοντας χάσει σχεδόν όλα τα neutral objectives. Τα πρόσωπα των G2 φαίνονταν ακόμα αποφασισμένα για να γυρίσουν τη σειρά και να ισοφαρίσουν. H FPX όμως ήταν αποφασισμένοι και έτοιμοι να φέρουν ένα ακόμα τίτλο στη Κίνα. Το δεύτερο παιχνίδι ήτανε καταστροφικό για τη G2, χάνοντας στο 25ο λεπτό.

Καμιά αντίδραση, καμιά σωστή στρατηγική και τίποτα κάλο από πλευράς Ευρωπαϊκής ομάδας. Πλέον ήταν αργά. Η FPX πάτησε ακόμα περισσότερο το γκάζι στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς, κερδίζοντας με το απόλυτο 3-0.

Όλα τα όνειρα των χιλιάδων οπαδών που βρέθηκαν στο Παρίσι αλλά και από τους εκατομμύρια που έβλεπαν από το σπίτι τους, διαλυθήκαν σαν ένα πύργο από τραπουλόχαρτα. Το μεγαλύτερο φαβορί που έχει υπάρξει στην Ανατολή, ισοπεδώθηκε κυριολεκτικά από τη σοβαρότητα και τις εξαιρετικές στρατηγικές της FPX εντός έδρας.

Το Super Team δεν μπόρεσε να κάνει το τελευταίο βήμα για την επιστροφή της Ευρώπης στις παγκόσμιες επιτυχίες.

Όσο και αν προσπάθησαν μετά το 2019 να βρεθούν για ακόμα μια φορά στο μεγάλο τελικό δεν κατάφεραν. Το 2020 αποκλείστηκαν από την ομάδα που στη συνέχεια θα σήκωνε το τίτλο, τη Damwon Kia και το 2021 δεν μπόρεσε ποτέ ο οργανισμός να περάσει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τερματίζοντας στη 4η θέση συνολικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Φέτος, η G2 έχει μια ακόμα ευκαιρία να κάνει το όνειρο όλων των Ευρωπαίων πραγματικότητα, αλλά με γνώμονα την απόδοση της στο τελικό του LEC και με τη δύναμη που δείχνουν όλες οι Ασιατικές ομάδες φέτος, το όνειρο αυτό φαίνεται ουτοπικό και πολύ πολύ ομιχλώδες.

Μείνετε συντονισμένοι στο SPORT24 για την καθημερινή ενημέρωσή σας πάνω στα esports και στο gaming

TAGS GAMES LEAGUE OF LEGENDS LOL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ