GAMES

LEC: Η BDS του Έλληνα Labrov στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας και επίσημα

Labrov BDS
Labrov BDS LOL ESPORTS

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η BDS τερμάτισε δικαιωματικά στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην Ευρωπαϊκή σκηνή.

Το LEC Spring split 2023 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το split των εκπλήξεων. O Γαλλικός οργανισμός BDS, έπαιξε το καλύτερο League of legends στη κανονική διάρκεια και τερμάτισε στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, κάτι το οποίο ούτε και ο πιο φιλόδοξος οπαδός της δεν θα μπορούσε να προβλέψει στην αρχή της χρονιάς.

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, η XL έπαιξε τα τελευταία της χαρτιά απέναντι στη BDS, αλλά με έναν αδύναμο Odoamne δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσει στη νίκη. Η XL με αυτή της ήττα αποκλείστηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά για φέτος από τη φάση των playoffs, απογοητεύοντας τους πάντες.

Η Astralis ήταν αυτή που έκοψε το νικηφόρο σερί της Fnatic, με τον Kobbe να αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι βρίσκεται ανάμεσα στα σπουδαία adc της Λίγκας. Η Astralis με αυτή τη νίκη κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση του κανονικής διάρκειας, επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής, η Team Heretics κατάφερε να κερδίσει την SK Gaming και να παραμείνει το όνειρο πρόκρισης στην επόμενη φάση... για λίγες ώρες, η G2 έκανε το τελευταίο χρέος της απέναντι στην MAD Lions και κέρδισε το παιχνίδι αυτό, ενώ οι παίκτες της Vitality σοβαρεύτηκαν και υπερίσχυσαν απέναντι στη KOI, η οποία ψάχνει ακόμα τα πατήματα της εντός Summoner's rift.

Η τύχη της Mad Lions και της Team Heretics κρίθηκε στο τελευταίο tie breaker παιχνίδι της ημέρας, για το τελευταίο εισιτήριο των Playoffs. Όσο και αν πάλεψε ο Jankos και η ομάδα του, τα λιοντάρια της Μαδρίτης ήταν αποφασισμένα να μην κλείσουν με άσχημο τρόπο τη σεζόν αυτή και έτσι σπάζoντας πρώτοι το Nexus, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, αφήνοντας τους Αιρετικούς εκτός.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του LEC Spring split 2023:

  • BDS vs XL 1-0
  • FNC vs AST 0-1
  • SK vs TH 0-1
  • MAD vs G2 0-1
  • VIT vs KOI 1-0
  • TH vs MAD 0-1 (Tiebreaker)

Με το πέρας της κανονικής διάρκειας, η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

  1. BDS 7-2
  2. Astralis 6-3
  3. G2 Esports 6-3
  4. Vitality 6-3
  5. SK Gaming 4-5
  6. KOI 4-5
  7. Fnatic 4-5
  8. MAD Lions 4-5
  9. Team Heretics 3-6
  10. XL 2-7

Αυτά είναι τα groups της επόμενης φάσης του LEC Spring split 2023:

Group A

  • Astralis vs FNC
  • Vitality vs MAD

Group B

  • BDS vs SK
  • G2 vs KOI

Οι δυο καλύτερες ομάδες από αυτά τα groups θα περάσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ώστε να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα Άνοιξης αλλά και το δεύτερο εισιτήριο για το MSI London 2023, με τη G2 Esports να περιμένει ήδη λόγω της κατάκτησης του χειμερινού split.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την αγωνιστική δράση του LEC, στις 7 η ώρα, με Ελληνική περιγραφή εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στο SPORT24 για την καθημερινή ενημέρωση σας πάνω στα esports και τo gaming

TAGS GAMES LOL LEAGUE OF LEGENDS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ