FIFA

Η EA Sports σκέφτεται να αλλάξει ονομασία στο FIFA

Η EA Sports σκέφτεται να αλλάξει ονομασία στο FIFA
PLAYSTATION.COM

Η EA Sports ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο για πρώτη φορά στην ιστορία της να μην χρησιμοποιεί την ονομασία της FIFA στα περίφημα video game της.

Η EA Sports εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του group general manager, Καμ Γουέμπερ, με αφορμή το λανσάρισμα του FIFA 22, στην οποία έβαλε... φωτιά στο διεθνές στερέωμα και συγκεκριμένα στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Στην ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρωσης της συμφωνίας με τη FIFA για τα δικαιώματα ονομασίας του video game, ήτοι για να αποσυρθεί το FIFA από την επωνυμία ύστερα από δεκαετίες συνεργασίας.

Η σειρά παιχνιδιών FIFA ή FIFA Soccer ή FIFA Football ή EA Sports FIFA εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1993 στο FIFA International Soccer. Έκτοτε, ακολούθησαν δεκάδες videogames με την επωνυμία FIFA, που αμέσως τα συνέδεαν άρρηκτα με τον πραγματικό κόσμο ποδοσφαίρου, ειδικά από τη στιγμή που η EA Sports φρόντιζε να εξασφαλίσει και άδειες χρήσης επίσημων ονομασιών, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό της Konami.

Φέτος, η Konami αποφάσισε να κάνει μεταστροφή και να μετονομάσει τη σειρά PES σε eFootball. Η EA Sports φαίνεται ότι κινείται στα ίδια μονοπάτια, αν και σύμφωνα με τον Γουέμπερ θα συνεχίσει την πολιτική της εξασφάλισης αδειών χρήσης των επίσημων ονομασιών σε πρωταθλήματα, στάδια, ομάδες και ποδοσφαιριστές.

"Καθώς κοιτάζουμε στο μέλλον, εξερευνούμε την πιθανότητα να μετονομάσουμε τα διεθνή EA SPORTS παιχνίδια ποδοσφαίρου. Αυτό σημαίνει ότι αναθεωρούμε τη συμφωνία ονομασίας με τη FIFA, η οποία είναι ξεχωριστή από όλες τις άλλες επίσημες συνεργασίες και συμφωνίες μας με τον κόσμο του ποδοσφαίρου", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γουέμπερ.

TAGS FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ