ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζάεφ: "Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Β. Μακεδονίας πρέπει να αλλάξει όνομα"

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ © 2021 BORIS GRDANOSKI / AP IMAGES

Να προσαρμοστεί στα προβλεπόμενα από τη Συμφωνία των Πρεσπών κάλεσε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας ο Ζόραν Ζάεφ, όπως αναφέρει το News247.gr.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ανέφερε ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του έχει λάβει χρηματοδότηση από το κράτος και ως εκ τούτου πρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της.

Όπως αναφέρει το News247.gr, ο Ζόραν Ζάεφ, σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό "Telma", έκανε γνωστό ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας έλαβε τον περασμένο Ιανουάριο επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Νεολαίας και Αθλητισμού για τις κατηγορίες νέων και ελπίδων και ως εκ τούτου πρέπει να προσαρμοστεί, όπως είπε, στις διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Περαιτέρω, ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι περιμένει οι ομοσπονδίες ή άλλοι σύλλογοι, ακόμη και αυτοί που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, να υιοθετήσουν το συνταγματικό όνομα του κράτους. Όπως είπε η Συμφωνία των Πρεσπών προσφέρει στη χώρα μέλλον.

"Η χώρα δεν χρειάζεται νέες αντιπαραθέσεις. Αναμφίβολα, όλοι οι μη κυβερνητικοί φορείς, δηλαδή οι νομικές οντότητες του ιδιωτικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών επιχειρήσεων και των σωματείων, πρέπει να συμμορφωθούν, εφ' όσον λαμβάνουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις διεθνείς δραστηριότητές τους" σημείωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην αλλαγή της ονομασίας της και συνεχίζει να διατηρεί την ονομασία «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας» και τα αρχικά FFM (Football Federation of Macedonia).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ