ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τζο Αρλάουκας: "Η γυμναστική ήταν το φάρμακό μου στην κατάθλιψη"

Τζο Αρλάουκας: "Η γυμναστική ήταν το φάρμακό μου στην κατάθλιψη"

Βιωματικές εμπειρίες, αλλά και την τεχνογνωσία τους μοιράστηκαν οι ομιλητές του Front Runners in Sports Management 3.0 κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου. (VIDEO)

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου Front Runners in Sports Management 3.0 είχε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πρώτη.

Κατά τη διάρκεια των ομιλών τους στο συνέδριο που διοργανώνουν η ActiveMedia Group μαζί με το Sports Management Society του Deree - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας είχαμε αναφορές σε διάφορα φάσματα του αθλητικού marketing, αλλά και την βιωματική εμπειρία του Τζο Αρλάουκας.

Ο Αντώνης Αβδελάς, διευθυντής πωλήσεων και Marketing της Sani Resort τόνισε αρχικά: "Το brand name του Ράφα Ναδάλ είναι και θα παραμένει μεγαλύτερο από το δικό μας. Το αθλητικό κέντρο τένις του Ράφα Ναδάλ διαθέτει εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις και προσφέρει προγράμματα για παιδιά και ενήλικες. Το κέντρο διαθέτει εγκαταστάσεις για όλες τις ηλικίες από τριών μέχρι 93. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ομαδικά προγράμματα και ατομικά".

Από την πλευρά του ο Τζο Αρλάουκας, Co-owner F45 Madrid Real Madrid & EuroLeague Legend σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο είναι στην εποχή του κορονοϊού να διατηρεί κάποιος καθαρό το γυμναστήριο του είπε μεταξύ άλλων: "Πρέπει να κρατάς το γυμναστήριο σου όσο το δυνατόν πιο καθαρό. Είναι δύσκολο αυτό να συμβεί σε ένα παραδοσιακό γυμναστήριο. Δεν μπορείς να ακολουθείς κάθε έναν αθλούμενο από πίσω και να ξέρεις τι χρησιμοποίησε και με ποιο τρόπο. Στο δικό μας γυμναστήριο ξέρουμε ακριβώς τι χρησιμοποίησε. Γιατί κάθε αθλούμενος βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο και δεν φεύγει από αυτό. Έτσι, μπορούμε μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα να το καθαρίσουμε να το απολυμάνουμε και να είναι έτοιμο προς χρήση για την επόμενη συνεδρία"

Σε ερώτηση για την επόμενη ημέρα μετά το τέλος της καριέρας του και να ασχοληθεί με τη δημιουργία γυμναστηρίου: "Είναι ένα γυμναστήριο. Πέρασα πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια της ζωής μου μέσα σε ένα γυμναστήριο. Όταν σταμάτησα να παίζω μπάσκετ, ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου, συνέχισα να πηγαίνω στο γυμναστήριο. Είχα ορισμένες δύσκολες στιγμές στη ζωή μου. Δεν ήμουν προετοιμασμένος για το τέλος της καριέρας μου. Δεν είχα προετοιμαστεί για όσα θα μου έφερνε η ζωή. Το γυμναστήριο ήταν το φάρμακο μου. Πήγα στο γιατρό μου έδωσε χάπια για την κατάθλιψη και μετά από τρεις μέρες πήρα τον γιατρό και του είπα ότι αυτά τα χάπια δεν μου κάνουν τίποτα, δεν αισθάνομαι καθόλου καλύτερα.

Το γυμναστήριο ήταν το φάρμακό μου κάθε μέρα. Αυτό δεν έβγαλε από τη ζώνη άνεσής μου. Ηταν κάτι που μου άρεσε να κάνω. Λατρεύω το γυμναστήριο και μου αρέσει να βρίσκομαι σε αυτό. Μου άλλαξε τη ζωή, τον τρόπο που ζούσα πριν".

Ο Γενικός Διευθυντής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, Μάκης Ασημακόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Πρέπει να γίνει αποδεκτός από την αγορά, εφόσον συμβεί αυτό μπορεί να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητος μέσα από συνδρομές, από χορηγίες και από κάποιες επιχορηγήσεις από το κράτος. Κανείς δεν περίμενε το 2009 και το 2010 κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάσουμε σε αυτού του μεγέθους την οικονομική κρίση. Κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης από το 2010 μέχρι το 2019 την ώρα που όλα πήγαιναν προς τα κάτω, ο Μαραθώνιος μεγάλωνε. Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί γίναμε ανεξάρτητοί οικονομικά και βασιστήκαμε στην πραγματική αγορά και όχι στους πολιτικούς και τα χρήματα του κράτους. Αυτή ήταν μια σοφή κίνηση".

Τέλος, ο Πατρίκ Κομνηνός (CEO Basketball Champions League) μιλώντας για την προσαρμοστικότητα του αθλητισμού στη νέα εποχή είπε: "Το μπάσκετ περνά από μία ενδιαφέρουσα περίοδο. Όχι, την ιδανική, αλλά σίγουρα μία που διαφορετικές φιλοσοφίες γίνονται ξεκάθαρες. Αυτό δεν γίνεται απαραίτητα μόνο στο μπάσκετ αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα. Η δική μας βιομηχανία παίζει σημαντικό ρόλο η τηλεοπτική κάλυψη. Από εκεί έχουμε σημαντικά έσοδα και προωθείται το προϊόν μας. Φυσικά το αποτύπωμα τόσο σε συλλόγους όσο και σε εθνικές ομάδες είναι συνδεδεμένο με το μικρότερο χρόνο που παίρνουν οι χορηγούμενοι εφόσον τα παιχνίδια αναβάλλονται και αυτό έχει μεγάλο αποτύπωμα σε όλη την βιομηχανία"

Δείτε στο video που ακολουθεί τις καλύτερες στιγμές από τις ομιλίες της δεύτερης ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ