ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το "Ζήσε Αθλητικά" στο Δημοτικό σχολείο της Γαύδου με τον Λευτέρη Πετρούνια

Ο Λευτέρης Πετρούνιας συνομιλεί με τρεις μαθητές Δημοτικού από τη Γαύδο
Ο Λευτέρης Πετρούνιας συνομιλεί με τρεις μαθητές Δημοτικού από τη Γαύδο SOCIAL MEDIA ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο νέος κύκλος δράσεων του "Ζήσε Αθλητικά" συνεχίζει τα "τηλεταξίδια" στα ακριτικά νησιά της χώρας μας και αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Γαύδου με τρεις μικρούς μαθητές να συνομιλούν με τον Λευτέρη Πετρούνια.

Στο πλαίσιο του νέου κύκλου δράσεων για τον μήνα Νοέμβριο του πρωτοποριακού προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείου Αθλητισμού, πραγματοποιούνται τηλεπισκέψεις Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών, σε Δημοτικά σχολεία των ακριτικών νησιών, μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών σύνδεσης.

Ο Νικόλας, η Κέλλυ και ο Αστέρης, οι τρεις μαθητές του νοτιότερου Δημοτικού σχολείου της Ευρώπης, της Γαύδου, συνομίλησαν με τον χρυσό Ολυμπιονίκη στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής, Λευτέρη Πετρούνια.

Οι μικροί μαθητές αδημονούσαν για την συνομιλία τους με τον Ολυμπιονίκη μας κι εκείνος, εξιστορώντας την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του και της αγάπης του για τον αθλητισμό, προέτρεψε τα παιδιά να μην εφησυχάζουν ποτέ. Μετά από κάθε δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν στη ζωή τους να βγαίνουν πιο δυνατοί!

Από την πλευρά τους οι μικροί μαθητές, όντες φανατικοί θαυμαστές του, γνώριζαν πολλές λεπτομέρειες για την αθλητική του πορεία και με μεγάλη οικειότητα τον ρώτησαν:

-"Βαριέσαι ποτέ να πας σε προπόνηση;"

-"Θέλησες ποτέ να ασχοληθείς με κάποιο άλλο άθλημα πέρα από την ενόργανη γυμναστική;"

-"Ποιο ήταν το δικό σου αθλητικό πρότυπο;"

-"Πως ένιωσες όταν ανέβηκες στο υψηλότερο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων και μας έκανες όλους περήφανους;"

Ο Λευτέρης Πετρούνιας απάντησε με πολλή χαρά στις ερωτήσεις των παιδιών και τους προέτρεψε να συνδυάσουν την εξέλιξη του πνεύματος με την άσκηση του σώματος, επεξηγώντας τους και την ρήση των αρχαίων Ελλήνων «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Ο Ολυμπιονίκης μας έκλεισε την σύνδεση με το Δημοτικό σχολείο Γαύδου ευχόμενος στα παιδιά να συνεχίσουν να ζουν αθλητικά και να ωθούν συνεχώς τους εαυτούς τους να καταπιάνονται με νέα πράγματα.

Επόμενος προορισμός του «Ζήσε Αθλητικά», με συνταξιδιώτη τον διεθνή βολεϊμπολίστα του Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Πελεκούδα, το Δημοτικό σχολείο Ερεικούσσας, στο βορειότερο νησάκι της χώρας στο Ιόνιο Πέλαγος, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης «τηλεπισκέφθηκε» τους Αρκιούς και ο Τάκης Φύσσας τον Κάλαμο Λευκάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, στοχεύει να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.

Οι δράσεις του δεν περιορίστηκαν το προηγούμενο διάστημα μόνο σε τηλεπισκέψεις σε δημοτικά σχολεία και αθλητικά σωματεία, αλλά κατά την διάρκεια της δίμηνης και πλέον «καραντίνας» ενεργοποιήθηκε διαδικτυακά με βιντεομηνύματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, με χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, με διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες.

Άξιες αναφοράς, επιπλέον ήταν ο μαραθώνιος δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού και το πρόγραμμα αιμοδοσίας μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας.

Τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» μπορείτε να τις παρακολουθείτε από το επίσημο site https://ziseathlitika.org/index.php αλλά και διαμέσω του καναλιού (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ) και των λογαριασμών του στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/ziseathlitikagga

Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika

Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ