ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το Μεξικό κατέθεσε φάκελο για να διεκδικήσει τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

Το Μεξικό κατέθεσε φάκελο για να διεκδικήσει τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036
@2022 NATACHA PISARENKO/AP IMAGES

Επίσημη υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει το 2036 τους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες κατέθεσε το Μεξικό, με τον σχετικό φάκελο να παραδίδεται στα κεντρικά γραφεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Μεξικού θα συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής το 2036 και το γεγονός αυτό ώθησε τους ανθρώπους της να μπουν σε μία μεγάλη μάχη. Αυτή της διεκδίκησης των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων εκείνης της χρονιάς, με το σχετικό φάκελο της επίσημης υποψηφιότητας να κατατίθεται στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στην Λοζάνη.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μαρσέλο Έμπραρντ, και η πρόεδρος της Μεξικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Χοσέ Μαρία Αλκαλά, είχαν συνάντηση την Παρασκευή (24/03) με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, στο πλαίσιο παράδοσης του φακέλου, με τους εκπροσώπους του Μεξικού να τονίζουν πως σε περίπτωση που πάρουν το χρίσμα, έχουν ήδη έτοιμο το μεγαλύτερο μέρος των υποδομών που απαιτούνται.

Υπενθυμίζεται πως το Μεξικό θα είναι μία από τις τρεις χώρες (μαζί με ΗΠΑ και Καναδά) που θα συνδιοργανώσουν την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 ενώ στο ενεργητικό της έχει ήδη τη διεξαγωγή δύο Μουντιαλ (1970, 1986) καθώς και τη φιλοξενία των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων το μακρινό 1968.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ