ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη δύο νεαρών για οπαδικό επεισόδιο με πυροβολισμούς

Περιπολικό της αστυνομίας
Περιπολικό της αστυνομίας EUROKINISSI

Ποινή φυλάκισης έως 7 έτη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κιλκίς σε δύο νεαρούς για την εμπλοκή τους σε οπαδικό επεισόδιο με πυροβολισμούς, στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή, το 2021.

Ένοχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κιλκίς δύο νεαρούς, έναν 26χρονο και έναν 29χρονο για την εμπλοκή τους σε οπαδικό επεισόδιο με πυροβολισμούς, στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή, το 2021.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε στον 26χρονο ποινή κάθειρξης 7 ετών και 10 μηνών και κρίθηκε ένοχος για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, κατά συρροή, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ο 29χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Το Δικαστήριο, όπως αναφέρει το grtimes.gr, δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των ποινών. Έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι. Στον 26χρονο επιβλήθηκε η εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα κάθε φορά που η ομάδα του αγωνίζεται στην έδρα της (στο ποδόσφαιρο).

Το αιματηρό επεισόδιο είχε γίνει μέρα – μεσημέρι σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Το "κουβάρι" της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο θύματα, λίγες ώρες αφότου έγινε το συμβάν, σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, όπου είχαν απευθυνθεί για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Έφεραν τραύματα στα πόδια και μετά τις ιατρικές εξετάσεις οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης, όπου κλήθηκαν να καταθέσουν για το περιστατικό.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους αξιοποίησαν μαρτυρίες περιοίκων και εξέτασαν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής για να φτάσουν στην ταυτότητα των δραστών. Από το σημείο του συμβάντος περισυνέλλεξαν τέσσερις κάλυκες, ένας από τους οποίους είχε καρφωθεί στην πρόσοψη καταστήματος.

Κατά την απολογία του, ο 26χρονος ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε στο έδαφος για εκφοβισμό, σε ομάδα κρανοφόρων που κινούνταν προς το μέρος όπου βρισκόταν μαζί με τον συγκατηγορούμενό του. Υποστήριξε ότι προηγήθηκε έντονη συζήτηση με άτομα αντίπαλης ομάδας τα οποία γνώριζαν.

Ο ίδιος ανέφερε πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει κακό και πως οι τραυματισμοί προήλθαν από εξοστρακισμό. Ο 29χρονος κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξούσιων δικηγόρων.

Πηγή: News247

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ