ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

Η Μπεκατώρου κατονόμασε στον εισαγγελέα τον δράστη του βιασμού της

Η Μπεκατώρου κατονόμασε στον εισαγγελέα τον δράστη του βιασμού της
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Σοφία Μπεκατώρου έχει καταγγείλει τον βιασμό της στις εισαγγελικές αρχές και εκεί έχει κατονομάσει και τον δράστη της αποτρόπαιας πράξης.

Η υπόθεση του βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου -το 1998 από παράγοντα της ομοσπονδίας της ιστιοπλοΐας-, για τη δικαιοσύνη άνοιξε πριν η χρυσή Ολυμπιονίκης προβεί δημοσίως σε αποκαλύψεις. Η 43χρονη κορυφαία Ελληνίδα ιστιοπλόος όταν βρήκε τη δύναμη να αποκαλύψει όσα της συνέβησαν αρχικά απευθύνθηκε στις εισαγγελικές αρχές για να εκκινήσει η υπόθεση.

Κατήγγειλε το βιασμό της και κατονόμασε τον δράστη. Δημοσίως, η ίδια δεν είπε και δεν θα αναφέρει το όνομά του, ασχέτως αν αυτό γίνει γνωστό με κάθε άλλο μέσο. Πέρα από το γεγονός ότι είναι δικαίωμά της να προβεί σε αυτή την αποκάλυψη, όταν και αν το θελήσει, η Σοφία Μπεκατώρου δημόσια τον χαρακτήρισε “Χ” προκειμένου να μη βρεθεί από τη θέση της κατηγόρου σε αυτή της κατηγορουμένης και να μην μπουν εμπόδια στην εξέλιξη της υπόθεσης που χειρίζεται ο εισαγγελέας σχεδόν ένα μήνα.

Τη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου εξέφρασε ανοιχτά και έμπρακτα ο έφορος των Εθνικών Ομάδων της ομοσπονδίας της ιστιοπλοΐας, Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, διαχωρίζοντας τη θέση του από την ΕΙΟ. Τοποθετήθηκε δημόσια στο Twitter με τα εξής λόγια: “Υπέβαλα την παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ ώστε να υπερασπιστώ το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος. Επιπλέον, για να συμπαρασταθώ στην Σοφία Μπεκατώρου που η ανακοίνωση της ΕΙΟ, την αφήνει εκτεθειμένη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα”.

TAGS ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ