ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σίπκας: "Τρέχαμε πανικόβλητοι, ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος"

Σίπκας: "Τρέχαμε πανικόβλητοι, ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος"

Ο Σταύρος Σίπκας, πρώην βοηθός διαιτητή της Super League, μεταφέρει μέσω του Sport24.gr τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε η Σάμος μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την περιοχή και άφησε πίσω νεκρούς και τραυματίες.

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τη Σάμο και τη Σμύρνη το μεσημέρι της Παρασκευής άφησε πίσω δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, καθώς και τεράστιες υλικές ζημιές που είναι και το έλασσον μπροστά στις ανθρώπινες απώλειες. Οι εικόνες συγκλονίζουν, κόβουν την ανάσα και προκαλούν ιδιαίτερα συναισθήματα.

Οι κάτοικοι των δύο περιοχών, λίγες ώρες μετά τον φονικό σεισμό, προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και να φανούν δυνατοί μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι σίγουρα αναγκαίο.

Ο επόπτης, Σταύρος Σίπκας
Ο επόπτης, Σταύρος Σίπκας EUROKINISSI

Ο Σταύρος Σίπκας

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον πρώην βοηθό διαιτητή της Super League, Σταύρο Σίπκα, ο οποίος ανήκει στο σύνδεσμο Σάμου, προκειμένου να μας μεταφέρει όλα όσα έζησε το νησί των Δωδεκανήσων το τελευταίο 24ωρο. Η περιγραφή του συγκλονίζει και αποδεικνύει όσα πρωτόγνωρα έζησε η Σάμος από το μεσημέρι της Παρασκευής και ύστερα.

"ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ"

"Εχθές, περίπου στις 13:40, νιώσαμε σαν να χάνουμε τον κόσμο κάτω από τα πόδια μας. Το βουητό ήταν ιδιαίτερα δυνατό, το κούνημα μεγάλωνε και μπορεί να κράτησε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά για εμάς ήταν σαν αιώνας. Μόλις καταλάβαμε τι συμβαίνει, τρέξαμε και μπήκαμε κάτω από τα γραφεία μας και περιμέναμε να ηρεμήσει η κατάσταση.

Σίπκας: "Τρέχαμε πανικόβλητοι, ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος"


Μόλις σταμάτησε ο σεισμός βγήκαμε εκτός κτιρίου και μοιάζαμε σαν χαμένοι. Η σκέψη μας ήταν στα παιδιά μας, αν είναι καλά στην υγεία τους, αλλά δυστυχώς η τηλεφωνική επικοινωνία ήταν αδύνατη. Υπήρχε αγωνία, ενώ ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος", περιγράφει ο κ. Σίπκας, ενώ στη συνέχεια παρουσιάζει όσα ακολούθησαν του ισχυρού σεισμού:

"Άμεσα προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε όσους είχαν πληγεί, αλλά και να μάθουμε αν υπήρχαν εγκλωβισμένοι. Πήραμε τις σκηνές και πήγαμε στο δημαρχείο γιατί αναμένονταν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Έχω να σου πω, ότι στα 38 μου χρόνια, τέτοιο σεισμό δεν είχα φανταστεί ότι θα ζήσω".

"ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ"

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετές ώρες από τον φονικό σεισμό, αλλά ο φόβος και η αβεβαιότητα παραμένουν μεταξύ των κατοίκων του νησιού, όπως αναφέρει ο κ. Σίπκας, ο οποίος δεν χάνει, όμως, το κουράγιο του.

"Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος, έχουμε υποστεί μεγάλες ζημιές, αλλά όλοι μαζί θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε. Τρέχαμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, να στήσουμε σκηνές σε ανοιχτά σημεία, στα σχολεία, μέχρι και στο γήπεδο του Βαθέος".

Σίπκας: "Τρέχαμε πανικόβλητοι, ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος"


Ο τραγικός θάνατος των δύο παιδιών στη Σάμο, ηλικίας 15 και 17 ετών, έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, με τον κ. Σίπκα να περιγράφει την στιγμή που έμαθαν τα δυσάρεστα νέα: "Μόλις μάθαμε για τον θάνατο δύο παιδιών νιώσαμε σαν να άνοιξε η γη να μας καταπιεί. Εκεί τελειώσαμε συναισθηματικά".

Η επόμενη ημέρα στη Σάμο είναι δύσκολη, καθώς υπάρχουν ισχυροί μετασεισμοί που δεν επιτρέπουν στους κατοίκους να ηρεμήσουν: "Έχουμε διαρκώς μετασεισμούς. Σκέψου, τώρα που μιλάμε, πάλι κουνηθήκαμε".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ