ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

Ψυχογιού: "Αισθάνομαι ότι κάτι μπορεί να αλλάξει"

Ψυχογιού: "Αισθάνομαι ότι κάτι μπορεί να αλλάξει"

Η Μαρίνα Ψυχογιού η οποία επίσης κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση μετά τα όσα έχουν ακολουθήσει την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου με νέα ανάρτηση της τονίζει πως πλέον θεωρεί πως κάτι μπορεί να αλλάξει.

Πριν από λίγες μέρες η πρώην αθλήτρια της Εθνικής ομάδας ιστιοπλοΐας, Μαρίνα Ψυχογιού, μετά τα όσα κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου προχώρησε και αυτή σε μια αντίστοιχη καταγγελία που όμως δεν είχε τόσο άσχημη κατάληξη. Μετά τα όσα έχουν γίνει από τη στιγμή που η πρώην Ολυπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου έκανε την καταγγελία της η Μαρίνα Ψυχογιού επανήλθε με νέα ανάρτησή της στο Facebook.

Σε αυτή στάθηκε στον τρόπο δράσης και των δύο θυτών ο οποίος ήταν παρόμοιος όπως και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε τόσο η ίδια όσο και η Σοφία Μπεκατώρου τα δύο περιστατικά.

"Πριν από δύο μέρες έκανα μία ανάρτηση στην οποία περιγράφω τι μου συνέβη πριν από 28 χρόνια. Είναι κάτι πολύ αντίστοιχο, ευτυχώς με όχι τόσο άσχημη κατάληξη, με αυτό που συνέβη λίγα χρόνια αργότερα στη Σοφία. Διαβάζοντας τις λεπτομέρειες της καταγγελίας της Σοφίας συνειδητοποίησα ότι ο τρόπος δράσης και των δύο θυτών ήταν παρόμοιος. Και ο τρόπος με τον οποίο το διαχειριστήκαμε ήταν επίσης παρόμοιος. Δύο ανεξάρτητα περιστατικά, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, όμως τόσο όμοια.

Τα δύο αυτά περιστατικά, και πολλά άλλα, με όχι απαραίτητα σεξουαλικό χαρακτήρα, δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά αλλά είναι φαινόμενα ενός συστήματος που επιτρέπει την κατάχρηση εξουσίας. Πόσα άλλα έχουν συμβεί πριν και μετά από τα δικά μας; Πολλά, που ξέρουμε, και άλλα που δεν ξέρουμε. Προφανώς δεν είναι ΟΚ αυτό.

Όταν η κοινωνία του αθλητισμού, αλλά και του σχολείου, του πανεπιστημίου, του εργασιακού χώρου, δεν είναι δομημένη με αξιοκρατία και διαφάνεια, τότε είναι αναπόφευκτο να παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα.

Αν έχουμε ένα σύστημα αξιοκρατικό, διαφανές και αδιάβλητο τότε δε θα υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές γιατί οι διαδικασίες θα είναι ξεκάθαρες. Με όρους και προϋποθέσεις γνωστά σε όλους τους εμπλεκόμενους. Δε θα μπορεί κανένας να εκμεταλλευτεί την εξουσία του έναντι άλλων.

Και το αποτέλεσμα δε θα είναι μόνο ένας πιο υγιής χώρος, αλλά και με καλύτερες επιδόσεις, αφού θα υποστηρίζονται αυτοί που έχουν τις καλύτερες προοπτικές για να προοδεύσουν, να επιτύχουν, οπότε λογικά, θα φτάνουν ψηλότερα. Εκεί πρέπει να επενδύσουμε την ενέργειά μας. Το να αναλύουμε τι συνέβη πριν από δεκαετίες δε θα αλλάξει τίποτα, το θέμα είναι να χτίσουμε τώρα ένα δυνατότερο μέλλον.

Μετά από 40 ακριβώς χρόνια ενασχόλησής μου με το άθλημα, μετά από δεκαετίες αδικιών εκ μέρους του συστήματος, τόσο απέναντί μου όσο και απέναντι σε συναθλητές μου, στην ιστιοπλοΐα αλλά και σε άλλα αθλήματα, είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματα, δεν περίμενα ποτέ τέτοια ανταπόκριση. Ελπίζω να καταφέρουμε να αλλάξει κάτι, για το καλό όλων μας"!

TAGS ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ