ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ

Πεκίνο 2022: Πραγματοποιήθηκε η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Αγώνες, τρεις συλλήψεις στην Αρχαία Ολυμπία

/           .ILIA LIVE/ /EUROKINISSI
/ .ILIA LIVE/ /EUROKINISSI EUROKINISSI SPORTS

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (18/10) η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο. Συνελήφθησαν τρεις ακτιβιστές για διαμαρτυρία κατά της Κίνας.

Στην Αρχαία Ολυμπία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (18/10) η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το διάστημα 4-20 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, από τις ακτίνες του ήλιου στον ναό της Ηρας στην Αρχαία Ολυμπία, λίκνο των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του προέδρου της ΔΕΟ, Τόμας Μπαχ και εκπροσώπων της ελληνικής και της κινεζικής Επιτροπής.

"Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε ακόμα, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου 2022 θα είναι μια σημαντική στιγμή για να φέρουμε τον κόσμο κοντά σε ένα πνεύμα ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης. Οπως έχει δείξει, σαφώς, η παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού, δεν μπορούμε παρά να αντιμετωπίσουμε με αλληλεγγύη τις πολλές προκλήσεις αυτού του κόσμου. Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς αλληλεγγύη", δήλωσε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Συνελήφθησαν τρεις ακτιβιστές

Από εκεί και πέρα δεν έλειψαν και τα απρόοπτα από την τελετή. Συγκεκριμένα, τρεις ακτιβιστές, υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εισήλθαν στον χώρο του αρχαίου σταδίου και ναού όπου ανάβει παραδοσιακά η Ολυμπιακή Φλόγα και προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν ένα πανό αμέσως μετά την Αφή, όμως απομακρύνθηκαν από τους άνδρες ασφαλείας.

/           .ILIA LIVE/ /EUROKINISSI
/ .ILIA LIVE/ /EUROKINISSI EUROKINISSI SPORTS

Εορτασμός των 100 χρόνων του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΔΟΕ

Mε μία λιτή αλλά άκρως συμβολική τελετή η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή γιόρτασε τα 100 του Εκτελεστικού Συμβουλίου, στο Μνημείο του Βαρώνου Πιερ ντε Κουμπερτέν στην Αρχαία Ολυμπία.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου η οποία φύτεψε και μία ελιά μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. Στην Τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και όλα τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΔΟΕ.

Υπεγράφη στην Αρχαία Ολυμπία η διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Την παραμονή της Tελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες «Πεκίνο 2022», οι Δήμαρχοι της Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, της Ηλιδας Γιάννης Λυμπέρης και της Σπάρτης Πέτρος Δούκας συγκεντρώθηκαν στην Ολυμπία για να υπογράψουν τη διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ρόλο των Ολυμπιακών Αγώνων ως σύμβολο ειρήνης και ενότητας.

Τη δήλωση συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Γιώργος Παπανδρέου, η πρώην Υπουργός Φάνη Πετραλιά, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης.

TAGS ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ