ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ

Ομοσπονδία Μπάντμιντον: "Η άρση αναγνώρισης βασίστηκε σε ψέματα και συκοφαντίες"

Ρακέτα του μπάντμιντον
Ρακέτα του μπάντμιντον EUROKINISSI

Η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης (Μπάντμιντον) τονίζει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχει περάσει από τρεις οικονομικούς ελέγχους και πως η άρση αναγνώρισης της βασίστηκε σε συκοφαντίες.

Με έκπληξη η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης πληροφορήθηκε ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακάλεσε την ειδική αθλητική αναγνώριση από την ΕΟΦΣΑ.

Η απόφαση του Υπουργού ήρθε λίγες ημέρες μετά την επιστολή που είχε στείλει η ΕΟΦΣΑ στον κ. Αυγενάκη και με την οποία του απαντούσε σε όσα της καταλογίστηκαν υπενθυμίζοντας ότι η Ομοσπονδία έχει περάσει τρεις οικονομικούς ελέγχους εντός πέντε ετών.

Μάλιστα, από την ΕΟΦΣΑ τονίζεται ότι δεν υπάρχει άλλη Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία η οποία να έχει περάσει έλεγχο από την Υ.Ε.Δ.Ε. και όλα αυτά χωρίς, όπως επισημαίνουν, διαπιστώσεις και επιβολές προστίμων.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων:

"1. Ο έλεγχος που έγινε στην Ε.Ο.Φ.Σ.Α. βάσει του άρθρου 52 παρ. 5 του ν. 2725/1999 λόγω καταγγελιών από ανύπαρκτο πρόσωπο που χρησιμοποιούσε το όνομα Π. Κοντόπουλος έλαβε χώρα το έτος 2015-2016 και αφορούσε τα έτη 2012 έως 2015.

Το πόρισμα του ελέγχου αυτού διαβιβάστηκε από τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Έκτοτε άλλος έλεγχος δεν έχει γίνει στην Ε.Ο.Φ.Σ.Α., ώστε να προκύπτουν τυχόν νέα πορίσματα.

2. Πριν από τον έλεγχο αυτόν, υπάλληλοι των αρμοδίων διευθύνσεων του υπουργείου, κατόπινε εντολήςτου κυρίου Κοντονή είχαν ζητήσει να ελέγξουν τα βιβλία και σστοιχείατης Ε.Ο.Φ.Σ.Α. εν μέσω του μηνός Αυγούστου και όταν οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίαςείχαν προβεί σε επίσχεση εργασίας. Ο κ. Κοντονής διαβίβασε και την υπόθεση στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Η υπόθεση εισήχθη στο ακροατήριο και αθωώθηκαν πανηγυρικώς η Πρόεδρος του Δ.Σ. κυρία Χατζήνα καθώς και ο τότε λογιστής της ομοσπονδίας.

3. Επίσης η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. υπέστη λογιστικό, ταμειακό και φορολογικό έλεγχο από την ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Υ.Ε.Δ.Ε.). Υπηρεσία, η οποία ανήκει οργανικά στην Α.Α.Δ.Ε. Και πάλι διαπιστώθηκε η ανυπαρξία, φορολογικών, ταμειακών και λογιστικών παραβάσεων.

4. Τα τελευταία τέσσερα έτη η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. δεν έχει λάβει κρατική επιχορήγηση. Ο λόγος της μη καταβολής, όπως επίσημα μεταφέρεται από τα στόματα των αρμοδίων υπαλλήλων του υπουργείου είναι ότι δεν απασχολεί υπαλλήλους και ως εκ τούτου δεν δικαιούται επιχορήγησης. Παρόλα αυτά με φιλότιμες προσπάθειες των μελών του Δ.Σ., των φίλων του αθλήματος, των αθλητών και των λοιπών συντελεστών έχει πλούσιο αθλητικό και αγωνιστικό πρόγραμμα με συμμετοχές σε όλη την Ελλάδα και διακρίσεις αθλητών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι μέλος σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς του αθλήματος με μόνιμη παρουσία σε σχετικά fora.

5. Η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. την τελευταία τετραετία, χωρίς καμιά κρατική ενίσχυση, έχει διοργανώσει 118 αθλητικά event, ανά την Ελλάδα, στα οποία συμμετείχαν αθροιστικά 10.413 αθλητές ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα 1.050 αθλητές της αντιπτέρισης έχουν συμμετάσχει σε 52 διεθνείς και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η απόφαση για άρση της αναγνώρισης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης βασίστηκε σε ψέματα και συκοφαντίες που ενδεχομένως να παραπλάνησαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και πήρε τη συγκεκριμένη οδυνηρή για το άθλημα απόφαση".

TAGS ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ