ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τρίαθλο: Ο Μπλούμενφελτ έσπασε την κυριαρχία των Βρετανών

Ο Νορβηγός Κρίστιαν Μπλούμενφελτ ήταν ο μεγάλος νικητής στο τρίαθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Νορβηγός Κρίστιαν Μπλούμενφελτ ήταν ο μεγάλος νικητής στο τρίαθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 2021 JAE C HONG / AP PHOTO

Ο Νορβηγός Κρίστιαν Μπλούμενφελτ ήταν ο μεγάλος νικητής στο τρίαθλο και παράλληλα έσπασε την κυριαρχία των Βρετανών στο συγκεκριμένο άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Νορβηγός Κρίστιαν Μπλούμενφελτ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τρίαθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, «καθαρίζοντας» την κούρσα στα 10 χλμ. τρεξίματος, κι αφότου περίπου 40 αθλητές βρίσκονταν μαζί μετά την ολοκλήρωση των 40 χλμ. ποδηλασίας.

Ο Μπλούμενφελτ κάλυψε τη συνολική απόσταση σε 1 ώρα, 45 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα, αφήνοντας 11΄΄ πίσω του τον Αλεξ Γι, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και διατήρησε την εξαιρετική παράδοση της Μεγάλης Βρετανίας στο αγώνισμα. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Νεοζηλανδός Χέιντεν Γουάιλντ, ενώ στην πέμπτη θέση έμεινε ο Βρετανός Τζόναθαν Μπράουνλι, που ήταν δεύτερος στο Ρίο και τρίτος στο Λονδίνο.

Η πρώτη οκτάδα στο τρίαθλο ανδρών:

  1. Κρίστιαν Μπλούμενφελτ (Νορβηγία) 1ωρ.45:04
  2. Αλεξ Γι (Μ. Βρετανία) 1ωρ.45.15
  3. Χέιντεν Γουάιλντ (Ν. Ζηλανδία) 1ωρ.45:24
  4. Μάρτεν Βαν Ριλ (Βέλγιο) 1ωρ.45:52
  5. Τζόναθαν Μπράουνλι (Μ. Βρετανία) 1ωρ.45:53
  6. Κέβιν ΜακΝτάουελ (ΗΠΑ) 1ωρ:45.54
  7. Μπέντσε Μπίτσακ (Ουγγαρία) 1ωρ.45:56
  8. Γκούσταβ Ιντεν (Νορβηγία) 1ωρ.46:00

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ