ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τηλεοπτικό δίκτυο ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλια του στην τελετή έναρξης

Η παρέλαση των αθλητών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
Η παρέλαση των αθλητών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων © 2021 DAVID J. PHILLIP / ASSOCIATED PRESS PHOTOS

Ένα τηλεοπτικό δίκτυο της Νότιας Κορέας ζήτησε συγγνώμη επειδή χρησιμοποίησε προσβλητικές εικόνες και αναφορές, για να περιγράψει χώρες κατά την τελετή έναρξης του Τόκιο 2020.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, MBC, έδειξε εικόνες πίτσας για να περιγράψει την Ιταλία, μια αναταραχή για την Αϊτή, το Τσερνομπίλ για την Ουκρανία, σολομό για τη Νορβηγία, όταν αθλητές από αυτές τις χώρες μπήκαν στο στάδιο για την τελετή έναρξης.

Στις αναφορές του συνόδεψαν τις εικόνες, το δίκτυο αναφέρθηκε στις Νήσους Μάρσαλ ως «κάποτε πυρηνικός τόπος δοκιμών για τις Ηνωμένες Πολιτείες» και τη Συρία ως η χώρα που έχει «εμφύλιο πόλεμο για 10 χρόνια».

Αφού η χρήση των προσβλητικών εικόνων προκάλεσε κριτική στο διαδίκτυο, το MBC εξέδωσε συγγνώμη λέγοντας: "Χρησιμοποιήθηκαν προσβλητικές εικόνες και λεζάντες για την εισαγωγή ορισμένων ιστοριών. Ζητήσαμε συγνώμη από αυτές τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και των τηλεθεατών μας".

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ