ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τάε Κβον Ντο: Ο Ντελ' Ακίλα το χρυσό στα 58κ.

Ο Ιταλός Ντελ'Ακίλα ήταν ο θριαμβευτής στον τελικό των 58 κιλών του τάε κβον ντο
Ο Ιταλός Ντελ'Ακίλα ήταν ο θριαμβευτής στον τελικό των 58 κιλών του τάε κβον ντο AP PHOTO/THEMBA HADEBE

Χρυσός Ολυμπιονίκης για πρώτη φορά στη σύντομη διαδρομή του αναδείχθηκε ο Ιταλός Βίτο Ντελ'Ακίλα επικρατώντας του Τυνήσιου Τζεντουμπί στον τελικό των 58 κιλών του τάε κβον ντο.

Ο Ιταλός Βίτο Ντελ' Ακίλα ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής της κατηγορίας των 58 κιλών του τάε κβον ντo, επικρατώντας στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τυνήσιου Μοχάμεντ Χαλίλ Τζεντουμπί με 16-12.

Ο τελικός στην κατηγορία των 58 κιλών ήταν γεμάτος ανατροπές. Ο Τζεντουμπί μπήκε πολύ πιο δυνατά στον πρώτο γύρο και πήρε προβάδισμα με 5-0 χάρη σε δύο χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα του Ιταλού.

Ο 20χρονος Ντελ' Ακίλα μείωσε σε 5-2 πριν από το φινάλε του γύρου και στο δεύτερο μέρος του αγώνα, ξεκίνησε την αντεπίθεσή του, φτάνοντας σε μία εντυπωσιακή νίκη, που "σφραγίστηκε" με τρία εντυπωσιακά χτυπήματα 13, 11 και 9 δευτερόλεπτα πριν απ' το τέλος του τρίτου γύρου.

Τα δύο χάλκινα μετάλλια της κατηγορίας κατέκτησαν ο Ρώσος Μιχαΐλ Αρταμόνοφ, που επικράτησε του Αργεντινού Λούκας Λαουτάρο Γκουζμάν με 15-10, και ο Νοτιοκορεάτης Γιουν Γιανγκ, που νίκησε τον Ούγγρο Ομάρ Σαλίμ με 46-16.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ