ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα κορυφαία στιγμιότυπα της 2ης ημέρας

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ μετά την ήττα των ΗΠΑ στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά από την Γαλλία
Ο Ντάμιαν Λίλαρντ μετά την ήττα των ΗΠΑ στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά από την Γαλλία EUROKINISSI

Από τα δάκρυα της Ντουντουνάκη μετά την προσπάθειά της στον ημιτελικό των 100 μέτρων πεταλούδας και τη σπουδαία νίκη της Γαλλίας στο μπάσκετ επί των ΗΠΑ, μέχρι τη συγκλονιστική κούρσα της Κιζενχόφερ στην ποδηλασία δρόμου.

Η 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο ολοκληρώθηκε και το τουρνουά - παρά το γεγονός πως διεξάγεται χωρίς παρουσία θεατών στις εξέδρες- έχει μπορέσει να πλημμυρίσει με αρκετά δυνατά συναισθήματα όσους παρακολουθούν από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους.

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο άρχισε το μπασκετικό τουρνουά, καθώς ύστερα από 25 διαδοχικές νίκες, σερί που "έτρεχε" από τον μικρό τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, η Team USA έπεσε ξανά θύμα της Γαλλίας (83-76), όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο δύο χρόνια νωρίτερα.

Όσον αφορά στις ελληνικές συμμετοχές, το πιο δυνατό στιγμιότυπο μάς το χάρισε η Άννα Ντουντουνάκη, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της για το γεγονός ότι άγγιξε το θαύμα αλλά δεν κατάφερε οριακά να πάρει την πρόκριση στον τελικό των 100μ πεταλούδα, μόλις για έξι δέκατα του δευτερολέπτου.

Στο σκέιτμπορν, ο Ιάπωνας Γιούτο Χοριγκόμε έγραψε ιστορία, αφού στην πρώτη εμφάνιση του αθλήματος στους Αγώνες του Τόκιο έγινε πρώτος "χρυσός" Ολυμπιονίκης στην κατηγορία "Street", στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην ενόργανη γυμναστική, η Σιμόν Μπάιλς έδειξε για μία ακόμα φορά για ποιο λόγο θεωρείται φαινόμενο στο συγκεκριμένο άθλημα, με την Αμερικανίδα να πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα στη δοκό ισορροπίας που βαθμολογήθηκε με 14.066 και άφησε μαγεμένο το φίλαθλο κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα πρόσωπα της ημέρας συγκαταλέγεται αναντίρρητα και η Άννα Κιζενχόφερ, με την Αυστριακή να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην ποδηλασία δρόμου και να πανηγυρίζει με την ψυχή της στον τερματισμό.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ