ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ρεκόρ κρουσμάτων στο Τόκιο από την έναρξη της πανδημίας

Πολίτες στο Τόκιο την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων
Πολίτες στο Τόκιο την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων PHOTO CREDITS: Ⓒ 2021 KOJI SASAHARA / ASSOCIATED PRESS

Εν μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων, το Τόκιο ανακοίνωσε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας.

Η πανδημία ανέβαλε κατά ένα χρόνο τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι -εδώ και μερικές ημέρες- βρίσκονται πλέον σε εξέλιξη, έστω σε άδεια γήπεδα. Η παρουσία των αθλητών και των αποστολών στο Τόκιο συνεπάγεται αυστηρά μέτρα για όλους, δεδομένου ότι η ιαπωνική πρωτεύουσα βλέπει τα ημερήσια κρούσματα να ανεβαίνουν διαρκώς.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 27 Ιουλίου το Τόκιο ανακοίνωσε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων (2.848) από την ημέρα που ο κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του στη χώρα. Μέχρι πριν από δύο μέρες, το 20.8% των ενεργών κρουσμάτων του Τόκιο νοσηλεύονταν, με την κυβέρνηση να επεξεργάζεται διαρκώς το πλάνο της ένταξης του Τόκιο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εφόσον τα νούμερα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο.

Μέσα σε όλα, ακόμη επτά (7) άτομα που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο βρέθηκαν θετικοί, συμπεριλαμβανομένων δύο αθλητών -ο συνολικός αριθμός έχει φτάσει τα 160 άτομα πλέον.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ