ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: "Πόλεμο" με το BBC άνοιξε η πρεσβεία της Κίνας στο Λονδίνο

Ολυμπιακοί Αγώνες: "Πόλεμο" με το BBC άνοιξε η πρεσβεία της Κίνας στο Λονδίνο
AP PHOTO/VINCENT THIAN

Ένα απρόσμενο διπλωματικό επεισόδιο "γέννησε" η αναφορά της Κινεζικής Ταϊπέι ως Ταϊβάν από το BBC. Τι ανέφερε η πρεσβεία της Κίνας στη Μεγάλη Βρετανία. Από πότε έχει επικρατήσει ο όρος.

Η πρεσβεία της Κίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο «αντιτίθεται κατηγορηματικά» στην αναφορά του BBC στην Κινεζική Ταϊπέι ως Ταιβάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

"Υπάρχει μόνο μία Κίνα στον κόσμο, η Ταϊβάν είναι αναφαίρετο μέρος της κινεζικής επικράτειας και η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση που εκπροσωπεί ολόκληρη την Κίνα", ανέφερε η πρεσβεία της Κίνας σε ανακοίνωσή της.

Η Κινεζική Ταϊπέι είναι ο διφορούμενος πλην συμβιβαστικός όρος που συμφωνήθηκε στο Ψήφισμα Ναγκόγια του 1979. Με βάση αυτό η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (Κίνα) και η Δημοκρατία της Κίνας (Ταϊβάν) αναγνωρίζουν η μία την άλλη όταν πρόκειται για δραστηριότητες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μεταξύ των οποίων οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Πάντως για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας εξακολουθεί να επικρατεί ασάφεια σχετικά με την πολιτική κατάσταση και την κυριαρχία της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν), την ώρα που για τη Δημοκρατία της Κίνας αποτελεί απλώς έναν πιο περιεκτικό όρο από την Ταϊβάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ