ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (28/07)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (28/07)
Η Μαρία Κυρίδου με την Χριστίνα Μπούρμπου SPORTSIMAGES.GR

Στο σημερινό (28/07) πρόγραμμα ξεχώρισαν οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, οι οποίες προκρίθηκαν στον τελικό του δικώπου (κωπηλασία), κατακτώντας την πρώτη θέση στα ημιτελικά και διεκδικούν με αξιώσεις την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στην κωπηλασία γυναικών, έχουν οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, οι οποίες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και προκρίθηκαν στον τελικό της δικώπου.

Το ελληνικό πλήρωμα κατέκτησε την πρώτη θέση στην 1η ημιτελική σειρά με επίδοση 6:48.70, η οποία αποτέλεσε -για λίγη ώρα- παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην 2η ημιτελική σειρά σε 6:47.41. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα αγωνιστούν στον τελικό της δικώπου τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/7, 03:30), με στόχο το βάθρο.

Στο μεταξύ, ο τραυματισμός που υπέστη στο δεξί γόνατο στο τέλος του δεύτερου σετ στέρησε από τον Στέφανο Τσιτσιπά την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στους προημιτελικούς του μονού στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις. Αν και πήρε εύκολα το πρώτο σετ, ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε από τον Γάλλο, Ουγκό Ιμπέρ με 6-2, 6(4)-7, 2-6 και αποκλείστηκε.

Πάντως, ο Τσιτσιπάς αγωνίστηκε κανονικά στο μεικτό διπλό, όπου με παρτενέρ τη Μαρία Σάκκαρη απέκλεισαν στον πρώτο γύρο τους Καναδούς Γκαμπριέλα Νταμπρόφσκι/Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ με 6-3, 6-4 και προκρίθηκαν στους «8». Στα προημιτελικά του μικτού διπλού, Σάκκαρη και Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν την ομάδα της Αυστραλίας, που αποτελείται από την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών, Ασλεϊ Μπάρτι και άλλοτε Νο 2 στον κόσμο, Τζον Πιρς.

Εκτός ημιτελικών έμειναν οι δύο Έλληνες κολυμβητές που μετείχαν στα προκριματικά των 200μ. μικτής ατομικής. Ο Ανδρέας Βαζαίος κάλυψε την απόσταση σε 1:58.84 και κατετάγη έβδομος στην πέμπτη σειρά και 24ος στο σύνολο, ενώ ο Απόστολος Παπαστάμος με 2:00.38 τερμάτισε τέταρτος στη δεύτερη προκριματική σειρά και κατέλαβε την 35η θέση στο σύνολο.

Στην ιστιοπλοΐα, στην 7η θέση της γενικής κατάταξης πλασαρίστηκαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δύο ιστιοδρομιών στα 470 ανδρών. Το ελληνικό πλήρωμα κατέκτησε την 5η θέση στην πρώτη κούρσα και την 6η στη δεύτερη, έχοντας συνολικά 11 βαθμούς ποινής.

Ο Ιωάννης Μιτάκης υποχώρησε στην δέκατη θέση της γενικής κατάταξης στα Finn. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 13ος στην 3η ιστιοδρομία και έκτος στην 4η, με αποτέλεσμα να έχει 23 βαθμούς ποινής.

Οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη βρίσκονται στην 13η θέση της γενικής κατάταξης, μετά τις πρώτες δύο κούρσες στα 470 γυναικών. Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την 15η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία και την ένατη στη δεύτερη, έχοντας συνολικά 24 βαθμούς ποινής.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης παρέμεινε στην 13η θέση της γενικής κατάταξης των RS:X ανδρών, μετά την ολοκλήρωση και της 9ης κούρσας. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος έχει 91 βαθμούς ποινής, κατετάγη 18ος, 19ος και 6ος στις σημερινές ιστιοδρομίες.

Η Κατερίνα Δίβαρη ανέβηκε στην 20ή θέση της γενικής κατάταξης στα RS:X γυναικών με 130 βαθμούς ποινής μετά από εννέα ιστιοδρομίες. Η Ελληνίδα αθλήτρια κατετάγη 23η, 15η και 18η στις τρεις σημερινές κούρσες.

Στο τζούντο, την έβδομη θέση κατέλαβε η Ελισάβετ Τελτσίδου στην κατηγορία των -70 κιλών. Η Ελληνίδα αθλήτρια νίκησε στη φάση των «32» την Κινέζα Σιαοκιάν Σουν και στη φάση των «16» τη Γαλλίδα Μαργκό Πινό, ωστόσο ηττήθηκε στους προημιτελικούς από τη Ρωσίδα Μαντίνα Ταϊμάζοβα, με αποτέλεσμα να συνεχίσει στα ρεπεσάζ. Εκεί η Τελτσίδου ηττήθηκε από τη Γερμανίδα Τζιοβάνα Σκοκιμάρο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός διεκδίκησης του χάλκινου μεταλλίου.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ