ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (23/07)

Ο Στέφανος Ντούσκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Ο Στέφανος Ντούσκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021 DARRON CUMMINGS / AP PHOTO

Ο Στέφανος Ντούσκος και η Αννέτα Κυρίδου προκρίθηκαν στα προημιτελικά του μονού σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η Ευαγγελία Ψάρρα κατέλαβε την 44η θέση στον αγώνα κατάταξης της τοξοβολίας.

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς οι δύο αθλητές της κωπηλασίας, οι οποίοι μετείχαν στα σημερινά προκριματικά, εξασφάλισαν την απευθείας παρουσία τους στα προημιτελικά του μονού σκιφ.

Την αρχή έκανε ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στην δεύτερη προκριματική σειρά του μονού σκιφ ανδρών με 6:59.49 και πήρε με... άνεση το εισιτήριο για τους προημιτελικούς της Κυριακής. Από την πλευρά της, η Αννέτα Κυρίδου τερμάτισε τρίτη στην δεύτερη προκριματική σειρά του μονού σκιφ γυναικών με 7:54.28 και πήρε και αυτή την απευθείας πρόκριση για τους προημιτελικούς της Κυριακής, την οποία εξασφάλιζαν οι πρώτες τρεις αθλήτριες της σειράς.

Στο μεταξύ, η Ευαγγελία Ψάρρα πήρε την 44η θέση στο γύρο κατάταξης του ατομικού γυναικών στην τοξοβολία με 630 βαθμούς. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει στη φάση των «64» την προσεχή Πέμπτη (29/7) την Τσία-Εν Λιν. Η αθλήτρια από την Κινεζική Ταϊπέι ήταν 21η στο γύρο κατάταξης με 651 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με τη συμμετοχή της στους Αγώνες του Τόκιο, η 47χρονη Ψάρρα μπήκε στο... κλαμπ των Ελλήνων αθλητών με τις περισσότερες παρουσίες σε Ολυμπιακούς, το οποίο συνέθεταν -μέχρι σήμερα- ο ιστιοπλόος Τάσος Μπουντούρης και η σκοποβόλος Άγη Κασούμη με έξι συμμετοχές.

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΑΝΝΕΤΑ ΚΥΡΙΔΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ