ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος της αποστολής της Ρωσίας χωρίς σημαία λόγω της τιμωρίας της ΔΟΕ

Η είσοδος της Ρωσίας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
Η είσοδος της Ρωσίας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων PHOTO CREDITS: Ⓒ 2021 NATACHA PISARENKO / ASSOCIATED PRESS

Η αποστολή της Ρωσίας εισήλθε στο γήπεδο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο χωρίς σημαία λόγω της σχετικής τιμωρίας που της έχει επιβληθεί από την ΔΟΕ λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ που ξέσπασε πριν μερικά χρόνια.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο οριοθέτησε την έναρξη των αγώνων, με την Ελλάδα - όπως πάντα - να είναι η πρώτη χώρα που μπήκε. Σε μία στιγμή όμως που ήταν όσο άβολη μπορεί να φανταστεί κάποιος, η αποστολή της Ρωσίας μπήκε χωρίς σημαία.

Οι απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί στην χώρα λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ που ξέσπασε πριν από μερικά χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα οι αθλητές των Ρώσων να κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι. Η απόφαση του CAS από τον Δεκέμβριο του 2020 απαγορεύει τη χρήση ονομασίας, σημαίας, εθνικού ύμνου, άλλων εθνικών συμβόλων στην αποστολή της χώρας στο Τόκιο (ακόμα και στις εμφανίσεις), κάτι που οδήγησε σε αυτή την άβολη στιγμή.

Η αποστολή που βρίσκεται στην Ιαπωνία έχει την ονομασία "ΡΟΕ", από το Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, και όχι Ρωσία, ενώ φέρει και το έμβλημα της ΡΟΕ αντί σημαίας.

Δείτε το VIDEO με την είσοδο της Ρωσίας στο στάδιο:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ