ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απολύθηκε ο σκηνοθέτης της Τελετής Έναρξης για σχόλιο που έκανε για το Ολοκαύτωμα το 1998

Ο σκηνοθέτης της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, Κεντάρο Κομπαγιάσι
Ο σκηνοθέτης της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, Κεντάρο Κομπαγιάσι Ⓒ 2021 TOKYO 2020 VIA AP / ASSOCIATED PRESS

Μία μέρα πριν από την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε την απόλυση του σκηνοθέτη της Τελετής Έναρξης με αφορμή σχόλιο που έκανε για το Ολοκαύτωμα το 1998.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο έχουν περάσει από σαράντα κύματα εδώ και ενάμιση χρόνο εξαιτίας της πανδημίας, η οποία έχει δημιουργήσει αμέτρητα προβλήματα στο κομμάτι της (δι)οργάνωσης. Πέραν αυτών όμως, ακόμη ένα απρόοπτο προέκυψε μερικές ώρες πριν από την επίσημη έναρξή τους.

Συγκεκριμένα, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση του σκηνοθέτη της Τελετής Έναρξης εξαιτίας ενός σχολίου που έκανε για το Ολοκαύτωμα το 1998. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο, ήταν αυτός που ανακοίνωσε το γεγονός, με κεντρικό πρόσωπο τον Κεντάρο Κομπαγιάσι.

"Ανακαλύψαμε ότι ο κ. Κεντάρο Κομπαγιάσι, σε εμφάνισή του, χρησιμοποίησε μια έκφραση που διακωμωδούσε μια ιστορική τραγωδία. Απολογούμαστε βαθύτατα για το πρόβλημα που προέκυψε μία μέρα πριν από την Τελετή Έναρξης και για το πρόβλημα που προέυψε" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σέικο Χασιμότο.

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες ο συνθέτης των μουσικών κομματιών που θα έπαιζαν στην Τελετή Έναρξης, Κέιγκο Ογιαμάντα, υποχρεώθηκε σε παραίτηση εξαιτίας του bullying που φέρεται να έκανε σε πρώην συνεργάτες του, στο παρελθόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ